COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI - 14.07.2010: In atentia beneficiarilor pentru care a fost emis acordul prealabil pentru motorina cu acciza redusa!

COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI - 14.07.2010: In atentia beneficiarilor pentru care a fost emis acordul prealabil pentru motorina cu acciza redusa! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă că beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil pentru motorina cu acciză redusă trebuie să depună, la Centrele Judeţene APIA, cererea trimestrială, până la data de 31 iulie 2010.

Cererea se depune până la finele lunii următoare trimestrului pentru care se solicită...

»Citeste tot articolul

Stiri

Batrani inselati de un fals angajat APIA!

Autor: Doru P 
Publicat: 23-06-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (2290)  

Batrani inselati de un fals angajat APIA!
Foto: Mediafax

Au fost premiaţi, dar asta îi costă! Un bărbat care se recomanda a fi lucrator al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie in Agricultură Botosani le spunea bătrânilor că au câştigat un premiu de la Uniunea Europeană. Sub acest pretext, îşi convingea victimele să îi achite anumite sume de bani, "tranzacţia" având loc chiar în faţa sediului APIA!

Marţi dimineaţă, poliţiştii botoşăneni au fost sesizaţi de M. Mihai, din comuna Corlăteni, judeţul Botoşani, cu privire la faptul că în ziua de 17.05.2010, în jurul orei 13.00, în timp ce se afla în faţa sediului APIA de pe Calea Naţională din municipiul Botoşani, o persoană necunoscută l-a acostat şi l-a indus în eroare cu privire la acordarea unui premiu de la Uniunea Europeană, premiu destinat persoanelor ce beneficiază de rentă viageră, şi, sub pretextul că este lucrător la APIA, i-a solicitat şi şi-a însuşit pe nedrept suma de 159 lei.

În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale a fost identificat autorul infracţiunii sesizate în persoana lui I. Maricel, de 54 de ani, din municipiul Botoşani.

"În sarcina acestuia s-a mai reţinut faptul că în perioada aprilie–iunie 2009, precum şi în ziua de 29.04.2010, prin calităţii mincinoase, a pretins şi primit de la părţile vătămate P. Maria, Ş. Mihai şi D. Maria (toate persoane vârstnice, din mediul rural) diferite sume de bani, promiţându-le în schimb obţinerea de subvenţii de la APIA Botoşani", a precizat inspector pr. Daniela Darea, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoşani.

Faţă de I. Maricel s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea a patru infracţiuni de înşelăciune şi s-a dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore în arestul I.P.J. Botoşani.

Astăzi, acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi luarea faţă de acesta a măsurii arestării preventive.

sursa: stiri.botosani.ro

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.