Comunicat de presa APIA - 22.06.2010 : Producatorii agricoli risca sa nu beneficieze de acciza redusa pentru motorina!

Comunicat de presa APIA - 22.06.2010 : Producatorii agricoli risca sa nu beneficieze de acciza redusa pentru motorina! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reaminteşte producătorilor agricoli că riscă să nu beneficieze de acciza redusă pentru motorina utilizată în agricultură dacă nu depun, până la data de 28 iunie 2010, cererea de acord prealabil pentru finanţarea prin rambursare.

»Citeste tot articolul

Stiri

Elevii din clasele a VIII-a susţin, luni, proba la Limba română - Vezi cum se va desfasura examenul!

Autor:  
Publicat: 20-06-2011
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (4097)  

Elevii din clasele a VIII-a susţin, luni, proba la Limba română - Vezi cum se va desfasura examenul!

Elevii din clasele a VIII-a susţin, luni, prima probă a evaluării naţionale, la Limba şi literatura română.

Exemenul începe la ora 9.00, accesul elevilor în săli fiind permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise, se arată într-un comunicat de duminică al MECTS.

Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare (CNEE) a elaborat 10 variante de subiecte, în conformitate cu programa pentru evaluarea naţională la clasa a VIII-a şi cu modelul evaluărilor internaţionale. Subiectele au un nivel mediu de dificultate şi permit rezolvarea în 120 de minute, a precizat MECTS.

Varianta de subiect va fi extrasă luni dimineaţă şi transmisă celor 1.438 de centre de comunicare, respectiv către toate inspectoratele şcolare judeţene.

După finalizarea fiecărei probe scrise a evaluării naţionale, CNEE va publica pe site-ul oficial (http://subiecte2011.edu.ro) varianta de subiecte extrasă şi baremul de evaluare şi de notare pentru disciplina corespunzătoare.

Elevii vor fi aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică. Aceştia nu pot intra în sala de examen cu materiale didactice care i-ar putea influenţa în elaborarea lucrărilor scrise.

Potrivit MECTS, pe uşa fiecărei săli va fi afişată lista nominală cu elevii repartizaţi în clasa respectivă, precum şi avertismentul că intrarea în sală cu materiale ajutătoare, cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare este strict interzisă.

Ministerul Educaţiei avertizează că frauda sau tentativa de fraudă atrage după sine eliminarea din sală şi acordarea notei unu la lucrarea respectivă.

Supravegherea este asigurată, pentru fiecare sală, de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care elevii susţin proba, proveniţi din unitatea de învăţământ.

Evaluarea lucrărilor este făcută de către doi profesori în centre de evaluare stabilite de inspectoratele şcolare judeţene/al ISMB. În cazul în care nu există câte doi profesori la disciplinele la care se susţine evaluarea naţională, va fi solicitat un cadru didactic din cea mai apropiată unitate de învăţământ.

MECTS a precizat că evaluarea lucrărilor se face cu respectarea strictă a baremului unic de evaluare şi de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordându-se 90 de puncte pentru răspunsurile corecte şi complete şi 10 puncte din oficiu. După evaluare, fiecare profesor stabileşte nota prin împărţirea la 10 a punctajului obţinut de elev, fără rotunjire şi o trece pe lucrare. În cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează şi se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

Această notă este cea care se va lua în calcul pentru media de admitere în clasa a IX-a. Evaluarea naţională se desfăşoară anual, într-o singură sesiune.

Ministerul Educaţiei interzice cu desăvârşire colectarea sau favorizarea acţiunii de colectare a unor fonduri materiale sau băneşti de la elevi, de la părinţii acestora sau de la orice persoană care are rude în rândul elevilor, fonduri care au ca destinaţie asigurarea meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din unităţile de învăţământ sau din centrele zonale de evaluare.

Evaluarea naţională la clasa a VIII-a va continua marţi, 21 iunie, cu proba la Limba şi literatura maternă, şi miercuri, 22 iunie, cu proba de Matematică. Afişarea primelor rezultate este programată vineri, 24 iunie, până la ora 14.00. În aceeaşi zi, între orele 14.00 şi 18.00, pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în 25 şi 26 iunie. Afişarea rezultatelor finale, după contestaţii, va avea loc în data de 27 iunie.

 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.