Comunicat de presa APIA - 27.05.2010: In atentia crescatorilor de animale

Comunicat de presa APIA - 27.05.2010: In atentia crescatorilor de animale Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) precizează că depunerea cererii pentru acordarea Plăţilor Naţionale Directe Complementare, speciile ovine/caprine, nu este condiţionată de apartenenţa solicitantului la o asociaţie de crescători de animale.

»Citeste tot articolul

Avertizari

Ploi, descărcări electrice, vijelii şi grindină - 19,20 iunie 2011

Autor:  
Publicat: 19-06-2011
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (2590)  

Ploi, descărcări electrice, vijelii şi grindină - 19,20 iunie 2011

Informare meteorologică de ploi, descărcări electrice, vijelii şi grindină, în intervalul 19 iunie, ora 12.00, şi 20 iunie, ora 9.00. Zonele vizate sunt Maramureş, Transilvania şi Moldova.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică potrivit căreia, în intervalul 19 iunie, ora 12.00, şi 20 iunie, ora 9.00, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începand din nord-vestul ţării.

Se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat grindină.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi punctiform 50 l/mp.

Fenomenele vor fi mai frecvente şi mai intense în Maramureş, Transilvania, Moldova şi zona de munte. În restul teritoriului, instabilitatea atmosferică se va manifesta pe arii mai restrânse, în prima parte a intervalului în Banat şi Crişana, iar spre sfârşit, în Muntenia şi Dobrogea.

Sâmbătă va fi o zi călduroasă, cu maxime ce depăşesc pragul zilelor de vară în cea mai mare parte a ţării. De duminică, în vestul, nordul şi în centrul ţării temperaturile scad chiar şi cu 8,9 grade, în timp ce în sud-est şi în sud e chiar mai cald, până la pragul caniculei în Lunca Dunării. În noaptea de duminică spre luni vremea se va răcori în toată ţara, conform RTV.

Duminică, vremea schimbă foaia în vestul, în nordul şi în centrul ţării: instabilitatea atmosferică se accentuează, iar norii aduc averse, fulgere, tunete, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi izolat chiar grindină.

 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.