APIA Botosani: In atentia fermierilor

APIA Botosani: In atentia fermierilor  

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura ( APIA ) – Centrul Judetean Botosani, reaminteste beneficiariilor ca, pana la data de 15 octombrie 2012 inclusiv, se pot depune cererile de solicitare a ajutorului specific acordat pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica.

Potrivit HG nr. 759 / 2010 cu...

»Citeste tot articolul

Stiri

Lucrul la DN 28, intre Targu Frumos si Botosani, va incepe la Pastele cailor

Autor:  
Publicat: 19-06-2011
Video (0)   Foto (0)   Comentarii (0)   Vizualizari (2722)  

Reabilitarea drumului intre Targu Frumos si Botosani va trece anul viitor la faza de lucrari, daca vor fi fonduri.

Proiectul de reabilitare a DN 28, km 0+000 - 71+100, intre orasele Targu Frumos si Botosani, se afla momentan in faza de documentatie de avizare a lucrarilor de interventie (DALI).

Firma contractata in urma unei licitatii pentru acest proiect este SC Consitrans SRL din Bucuresti, valoarea studiului de fezabilitate ridicandu-se la 1.080.000 de lei. Studiul a fost avizat in CTE-CNADNR SA in luna aprilie a acestui an, scrie Buna Ziua Iasi.

Certificatele de urbanism emise au fost trimise la consiliile judetene Iasi si Botosani, iar acum asteapta avizarea de la minister. Din acest motiv, lucrarile propriu-zise raman in asteptare pe o perioada ce nu a fost inca determinata exact.

In mod firesc, daca dupa votarea bugetului DRDP de anul viitor vor fi suficienti bani, firma Consitrans ar trebui sa inceapa lucrarile. "Nu este exclus ca anul viitor sa avem un buget mic, insuficient pentru tot ce si-a propus institutia sa realizeze, si ca inceperea activitatii firmei constructoare la DN 28, intre Targu Frumos si Botosani, sa fie amanata cu inca un an", a declarat pentru bzi.ro Dorel Dumitrescu, seful serviciului de investitii din cadrul DRDP Iasi.

Conform DRDP Iasi, lucrarile de reabilitare se realizeza pe ampriza existenta a drumului, fara a-l largi cu benzi suplimentare, astfel nefiind afectata in vreun fel structura de rezistenta a caselor apropiate de strada.

Conducerea DRDP Iasi da asigurari ca nu vor fi cazuri de nemultumire, chiar va fi mai bine pentru locuitorii din localitatile prin care trece DN28, deoarece sistemul rutier va fi ranforsat si vibratiile produse de autovehicule vor fi reduse.
 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.