Fermierii care au cerut subventie pentru ovine, verificati de APIA!

Fermierii care au cerut subventie pentru ovine, verificati de APIA!

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că s-a încheiat Campania de primire a cererilor de acordare a plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, pentru speciile ovine/caprine.

Crescatorii de ovine/caprine din judetul Botosani au depus in perioada 15 mai-16 iunie un numar de...

»Citeste tot articolul

Comunicate Consiliul Judetean Botosani

Bani europeni pentru Mihalaseni!

Autor:  
Publicat: 19-06-2011
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (3703)  

Bani europeni pentru Mihalaseni!

În data de 26.02.2009, Consiliul Judeţean Botoşani a semnat Contractul de finanţare nr. 88 privind proiectul cu titlul "Modernizare DJ 294 Mihălăşeni – DN 24C, km 22+100 – 29 +160", Cod SMIS : 994. Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 2, D.M.I. 2.1. - Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură.

Proiectul are o valoare totală de 18.010.659,34 lei, fiind finanţat de către Uniunea Europeană, prin FEDR, în proporţie de 86,5 %, de Guvernul României, cu un procent de 11,5%, şi co-finanţat de către Consiliul Judeţean Botoşani cu 2% din valoarea proiectului.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătăţirea accesibilităţii regiunii Nord-Est către şi dinspre celelalte regiuni ale României şi a mobilităţii populaţiei, bunurilor şi serviciilor în vederea stimulării dezvoltării economice durabile a Regiunii de Nord Est.

Unul dintre obiectivele specifice este acela al creşterii accesibilităţii spre şi dinspre Vama Stânca – Costeşti, ca o variantă la ruta actuală de transport rutier.

Investiţia a urmărit realizarea următorilor indicatori:
•Drum judeţean reabilitat – 7,06 km
•Creşterea traficului mediu zilnic/24h pe drumuri judeţene ( perioada 2007-2022)
•Creşterea traficului de persoane /24 ore 
•Creşterea volumului de mărfuri vehiculate  
•Reducerea costurilor aferente transporturilor (2007-2022) 
•Număr poduri şi podeţe transversale modernizate - 14 buc
•Drumuri laterale modernizate -20 buc.

"Realizarea acestui obiectiv are ca scop creşterea economică a zonei respective, prin modernizarea infrastructurii. Odata cu reabilitarea drumului judeţean DJ 294 din drumul national DN 29 până în localitatea Gulioaia şi modernizarea tonsonului din localitatea Dângeni până în loc. Mihalaşeni, 12,4 Km, vom obtine o variantă de drum către punctul vamal Stânca – Costeşti, mult mai scurtă dar şi mult mai bună din punct de vedere tehnic. Este ştiut faptul că pe drumul naţional  sunt mai multe porţiuni cu alunecari de teren, aduc aminte aici de Dealul-Mare iar accesul catre Stefanesti este un chin", a afirmat Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani  Mihai Ţâbuleac.

 
Biroul de presă al Consiliului Judeţean Botoşani
 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.