Fermierii care au cerut subventie pentru ovine, verificati de APIA!

Fermierii care au cerut subventie pentru ovine, verificati de APIA!

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că s-a încheiat Campania de primire a cererilor de acordare a plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, pentru speciile ovine/caprine.

Crescatorii de ovine/caprine din judetul Botosani au depus in perioada 15 mai-16 iunie un numar de...

»Citeste tot articolul

Stiri

Seful DADR, apostrofat de prefect. "Nu cred ca am omorat pe nimeni venind in sprijinul producatorilor", se apara Delibas!

Autor:  
Publicat: 19-06-2011
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (3171)  

Seful DADR, apostrofat de prefect.

Directia Agricola a intrat in vizorul prefectului Cristian Roman, si asta dupa ce reprezentantul Guvernului in teritoriu a aflat ca in sediul institutiei isi desfasoara activitatea si Asociatia de Ovine si Caprine Moldoovis Botosani. Roman a cerut directorului institutiei sa ii prezinte contractul si documentele in baza carora aceasta asociatie functioneaza intr-un spatiu public.

"E domeniu public, va jucati cu domeniul public? O sa fac verificare pe treaba aceasta", a spus prefectul Cristian Roman.

De partea cealalta, directorul Directiei Agricole, Cristian Delibas, sustine ca nu a facut nimic ilegal si ca totul a fost facut in interesul fermierilor.

"In fiecare an, de cand exista legislatia in vigoare ca asociatiile de crescatori de animale sa vizeze acea cerere de subventie, am venit in sprijinul producatorilor agricoli, pentru a le usura munca, de a depune acea cerere de subventie. Acea asociatie Moldoovis sta sub o scara, a fost o solicitare prin care am aprobat ca o persoana desemnata de ei sa vina, dar ei au sediul in alta parte. Nu cred ca am incalcat legislatia prin venirea in sprijinul producatorilor agricoli. Nu cred ca am omorat pe nimeni cu acea actiune de a veni in sprijinul producatorilor", a spus Cristian Delibas, directorul DADR.

Acesta a spus ca o astfel de asociatie isi desfasoara activitatea si in sediul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura. 

Ion Constantin, directorul APIA, a tinut sa precizeze, la randul sau: "Am primit chiar astazi adresa de la Ministerul Agriculturii si APIA Bucuresti sa nu facem confuzie intre asociatiile de ovine si institutiile publice. Ca atare, ni s-a interzis sa acordam in spatiile publice, in special in spatiile APIA, loc pentru cei de la asociatiile de ovine. Intr-adevar am discutat cu cealalta asociatie, sa gasim un loc in sediu, dar incepand de astazi pleaca si rog ca acelasi lucru sa se intample si la DADR". 
 

sursa: www.stiri.botosani.ro

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.