DAN LUCINESCU, Botosani : Martor al unei incredibile Romanii!

DAN LUCINESCU, Botosani : Martor al unei incredibile Romanii!

Un om cat o istorie, o istorie despre comunism, umilinta, durere, martiri si calaii lor. Dan Lucinescu vine din anii negri, cumpliti ai unei Romanii incredibile, o Romanie care a zguduit lumea prin Fenomenul Pitesti, o istorie pe care nu avem voie sa o uitam sau sa o ignoram.

Nascut in Botosani in 1927, Dumitru Dan Lucinescu a fost un apropiat al...

»Citeste tot articolul

Drumul judetean Buda-Cosula-Padureni intra anul acesta in reabilitare

Proiectul privind investitia la sectorul de drum Buda-Cosula-Padureni se afla pe lista de rezerva a Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord Est, iar Consiliul Judetean Botosani a primit, recent, scrisoare de acceptare la finantare.

In total urmeaza a fi modernizati cinci kilometri de drum judetean, care acum sunt pietruiti, iar...

»Citeste tot articolul

Personalitati

Mihai Eminescu

Autor: Doru P 
Publicat: 12-05-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (3213)  

Mihai Eminescu

Mihai Eminescu

(născut ca Mihail Eminovici) (n. 15 ianuarie 1850, Botoşani  sau Ipoteşti - d. 15 iunie  1889, Bucureşti) a fost un poet, prozator  şi jurnalist  român, socotit de cititorii români şi de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.

Receptiv la marile romantisme europene de secol XVIII şi XIX, poetul şi-a asimilat viziunile poetice occidentale, creaţia sa aparţinând unui romantism târziu.

Eminescu a fost activ în societatea literară Junimea, şi a lucrat ca redactor la Timpul, ziarul oficial al Partidului Conservator.

A publicat primul său poem la vârsta de 16 ani, iar la 19 ani a plecat să studieze la Viena. Manuscrisele  poetului Mihai Eminescu, 46 de volume, aproximativ 14.000 de file, au fost dăruite Academiei Române de Titu Maiorescu, în şedinta din 25 ianuarie 1902.

Eminescu a fost internat în 3 februarie 1889  la spitalul Mărcuţa din Bucureşti şi apoi a fost transportat la sanatoriul Caritas. Î

n data de 15 iunie  1889, în jurul orei 4 dimineaţa, poetul a murit în sanatoriul doctorului Şuţu. În 17 iunie Eminescu a fost înmormântat la umbra unui tei din cimitirul Bellu din Bucureşti. A fost ales post-mortem (28 octombrie 1948) membru al Academiei Române.

«Inapoi«