COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI, 5 octombrie 2010 - Cine beneficiaza de ajutoare alimentare din fonduri europene!

COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI, 5 octombrie 2010 - Cine beneficiaza de ajutoare alimentare din fonduri europene!

Pentru corecta informare a opiniei publice şi a instituţiilor de presă asupra derulării Planului European de Ajutoare către persoanele Defavorizate (PEAD) 2010, vă comunicăm următoarele:

Furnizarea de ajutoare alimentare, din fonduri europene, pentru persoanele defavorizate se află în al treilea an de derulare...

»Citeste tot articolul

Noutati in Zootehnie

Inspectori comunitari, in control la Botosani. "Conteaza foarte mult pentru imaginea tarii!", spune directorul DSVSA!

Autor:  
Publicat: 21-02-2011
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (1)   Vizualizari (12153)  

Inspectori comunitari, in control la Botosani.

Trei inspectori sanitar-veterinari din Polonia, Italia si Cipru au fost luna aceasta la Botosani unde, alaturi de inspectori din cadrul Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, au efectuat controale la o unitate de abatorizare si una de preparare produse lactate.

Astfel de misiuni comunitare au fost si anul trecut, iar tematica de control si unitatile verificate sunt stabilite direct de catre specialistii de la Bruxelles.

Tematica de control de acum a vizat modul cum se recolteaza, colecteaza, eticheteaza, marcheaza, depoziteaza si transporta materialele cu risc specific, care nu sunt comestibile cosumului uman. De asemenea, s-a urmarit si daca unitatile de procesare au incheiate contracte cu firme de incinerare. In urma acestor controale, judetul Botosani a primit o bila alba din partea expertilor comunitari.

"Judetul Botosani a avut pana acum cele mai bune rezultate, nu au fost probleme. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne punem la punct in continuare si trebuie sa fim prezenti pe orice tematica la care vin misiunile comunitare. Astfel de controale nu sunt mereu pe aceesi tematica, la niveul ANSVSA anul trecut au fost 12 misiuni comunitare, pe diverse tematici, anul acesta sunt 6. Se aleg aleatoriu judetele, direct de catre Bruxelles, care cunoaste foarte bine situatia unitatilor de productie, preparare, transport si orice alte unitati la nivel national.  Se controleaza mai multe judete, dupa care se face un raport de tara si conteaza foarte mult pentru imaginea tarii", a declarat Minodora Vasiliu, director DSVSA Botosani.

Aceste misiuni comunitare sunt vazute cu ochi buni si de catre marii procesatori.

"Anul acesta, este pentru prima oara cand am primit vizita expertilor comunitari, iar controlul a fost unul mai complex. Sunt binevenite astfel de verificari, pentru ca sunt facute de oameni cu experienta, care calatoresc prin toata Europa, si care pot sa ne impartaseasca si noua din cunostintele lor si din ce se intampla in alte state", a declarat Iulian Cazacut, administratorul unui abator din judet.

sursa: www.stiri.botosani.ro

«Inapoi«

COMENTARII

  1. pichiroi
    2015-01-17 21:42
    Raspunde
    1.MUIEREA ASTA STIE CEVA ??? despre ce \'\' conduce \'\' ea ????

    cucana daca vrei sa fii cu adevarat sefa la dsvsa de aici din zona FA CONTROALE CONTROALE CONTROALE LA CEI CE VAND CARNEA IN HALA FARA A AVEA INTENTIA MACAR SA TE INTREBE DACA VREI BON FISCAL

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.