Stefan Luchian

Stefan Luchian Stefan Luchian s-a nascut la 1 februarie 1868, la Stefanesti, un sat (azi oras) din Botosani, ca fiu al maiorului Dumitru Luchian si al Elenei Chiriacescu, denumit poetul plastic al florilor.

»Citeste tot articolul

Ecaterina Andronescu la Conferinta Judeteana a PSD Botosani: "Dati un semnal de maxima modernitate, fiind transmisa pe internet!"

Ecaterina Andronescu la Conferinta Judeteana a PSD Botosani:

Ecaterina Andronescu a fost impresionata de faptul ca social-democratii botosaneni au decis ca lucrarile Conferintei Judetene PSD Botosani sa fie transmise in direct pe internet, apreciind ca este pentru prima cand o organizatie judeteana da dovada de maxima transparenta.

"Nu pot sa nu apreciez ca astazi conferinta...

»Citeste tot articolul

Personalitati

MIHAI MATEI, din Braiesti - Oameni de care avem inca nevoie!

Autor:  
Publicat: 21-02-2011
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (1)   Vizualizari (4739)  

MIHAI MATEI, din Braiesti - Oameni de care avem inca nevoie!
Mihai Matei
Foto: Monitorul de Botosani

Mihai Matei s-a nascut pe 27 iulie 1934, la Braiesti, judetul Botosani, localitate in care a urmat si clasele primare, pentru ca apoi sa continue la Scoala Normala de Invatatori ddin Sendriceni. In perioada 1954 – 1958 a urmat Facultatea de Istorie a Universitatii "Al.I.Cuza" din Iasi.

Imediat dupa absolvirea facultatii, tanarul profesor vine la Curtesti, unde ramane doar un an, pentru ca in 1959 (pana in 1968) devine inspector metodist la Inspectoratul Scolar Raional Botosani, iar in 1968 este numit inspector general, functie pe care o detine pana la 1 noiembrie 1989.

Ultimii zece ani de cariera, pana la pensionare – in anul 2000, ii petrece alaturi de elevi, fiind profesor de istorie la Colegiul National Mihai Eminescu din Botosani.

A publicat mai multe carti, si anume "Meridiane si continente", in 2007, "Evocari", in 2008, "De la Columb la Marco Polo", in 2009.

Mare mandrie are fostul inspector general cand vine vorba de cei doi fii ai sai, cu ajutorul carora astazi colinda lumea. Emil Matei este un reputat chirurg in Florida. Cornel Matei conduce sectia de informatica a firmelor Peugeot si Citroen, Franta.

Mihai Matei este unul dintre cei pe care municipalitatea ..... articol complet pewww.stiri.botosani.ro

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Iorga
    2011-03-23 16:46
    Raspunde
    1.Personalitati

    Un om exceptional, profesionist desasvarsit, incoruptibil, un om de mare caracter cum putini sunt astazi.

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.