COMUNICAT DE PRESA APIA - 29.06.2010: Fermierii care detin terenuri inundate trebuie sa anunte dezastrul in termen de 10 zile lucratoare!

COMUNICAT DE PRESA APIA - 29.06.2010: Fermierii care detin terenuri inundate trebuie sa anunte dezastrul in termen de 10 zile lucratoare! În atenția fermierilor ale căror culturi au fost afectate de inundații, în special din raza comunelor Șendriceni, Hilișeu-Horia, Pomârla, Vârfu Câmpului, Ibănești, George Enescu, Cândești, precum și a orașelor Flămânzi și Dorohoi! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reaminteşte fermierilor care au depus cereri...

»Citeste tot articolul

Stiri

Vama "parasita" de autoritatile romanesti: Radauti Prut - Lipcani, un an de la inaugurare!

Autor:  
Publicat: 21-02-2011
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (4112)  

Vama

La un an de la deschiderea Punctului de trecere a frontierei Radauti Prut-Lipcani, fondurile pentru modernizarea vamii intarzie sa apara!

Fostul ministru al Administratiei si Internelor, Vasile Balga, prezent pe 15 februarie 2010 la inaugurarea punctului de trecere a frontierei care face legatura cu Republica Moldova, promitea ca in cel mai scurt timp Guvernul va aloca bani pentru amenajarea platformei. Numai ca acest lucru nu s-a intamplat nici pana in ziua de astazi.

Nici proiectele depuse de Consiliul Judetean, in vederea obtinerii unei finantari, nu au avut sorti de izbanda. Inca de anul trecut, Consiliul Judetean a intocmit un proiect de Hotarare de Guvern, prin care a solicitat alocarea unei sume de doua milioane de lei, incercandu-se totodata obtinerea unui sprijin financiar si de la Uniunea Europeana. Banii sunt necesari pentru constructia unui sediu vamal modern si amenajarea infrastructurii rutiere.

"Asteptam ca Programul Operational Comun Trilateral, Romania-Republica-Moldova-Ucraina, sa continue traseul, pentru ca se afla in blocaj de aproximativ un an de zile. Deblocarea acestui program nu poate fi realizata decat printr-o interventie directa a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, care are atributiunea de a gestiona managementul programului. Eu sper ca pana la urma sa se ia niste decizii privind investitiile aferente acestui program, si acestea sa se refere si la aprobarea proiectului privind realizarea Vamii de la Radauti Prut. Nu ne putem substitui atributiilor legale ale altor entitati, noi ne-am facut datoria de a intocmi doua proiecte care se refera la aceasta Vama", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.

www.stiri.botosani.ro 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.