COMUNICAT APIA BOTOSANI - 30 mai 2011 : Crescatorii de animale pot solicita vizarea cererilor de solicitare a primei pe cap de animal!

COMUNICAT APIA BOTOSANI - 30 mai 2011 : Crescatorii de animale pot solicita vizarea cererilor de solicitare a primei pe cap de animal!

In baza prevederilor OMADR nr. 108/2011 si a Adresei APIA Bucuresti nr. 17784 / 27.05 2011 privind stabilirea modului de implementare, a conditiilor specifice si a criteriilor de eligibilitate pentru aplicarea schemelor de plati nationale directe complementare in sectorul zootehnic la speciile ovine/caprine, in acord cu reglementarile comunitare in domeniu,...

»Citeste tot articolul

Evenimente

Comune.Botosani.Ro - un parteneriat public privat la inceput de drum, in cadrul clei de-a II-a editia a evenimentului "Alternativele Autoritatilor Publice Locale în dezvoltarea comunitara" -

Autor:  
Publicat: 18-02-2011
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (2912)  

Comune.Botosani.Ro  - un parteneriat public privat la inceput de drum, in cadrul clei de-a II-a editia a evenimentului

Comune.Botosani.Ro, cu sprijinul Asociației Comunelor din România - filiala Botoșani, a organizat joi, 17 februarie 2011, editia a II-a a evenimentului "Alternativele Autoritatilor Publice Locale în dezvoltarea comunitara", la eveniment participand numerosi reprezentanti ai comunelor si oraselor din judetul Botosani.

Cu acest prilej, au fost aduse în atenția autorităților publice locale soluţii de comunicare şi dezvoltare comunitară ce necesita sprijinul acestora și care pot creste considerabil numărul de proiecte cu finantare europeana totală sau partială realizate la nivel comunal și județean.

De asemenea, au avut loc expuneri ale reprezentanților mediului privat cât și ale unor reprezentanti ai administraţiei publice locale, vizând:

-          Infrastructură IT – Elsaco Electronic, Infinity Solutions
-          Promovarea ofertei educationale si a parteneriatului ANFP – Universitatea „Petre Andrei” Iasi, in vederea oferirii de cursuri de formare si perfectionare pentru functionarii publici
-          "Cooperare Regională pentru Excelenţă Antreprenorială" – CREA
-          Centrul Europe Direct Botosani – mediul online din prespectiva europeana
-          Asociatia PRO Botosani – catalizator al proceselor de promovare comunitara
-          Solutii de economie in perioada de criza, energie alternativa - Eolos Energy
-          Sisteme canalizare/hidroutilitare, constructii drumuri si poduri - Tehnic Asist
-          Asociatia de dezvoltare intercomunitara Albesti – Todireni – Valea Jijiei, primar Toma Petru
-          Prezentarea proiectelor „Modernizare drum comunal DC 52A, DC 40” – masura 322 si „Achizitia de utilaje pentru servicii de intretinere drumuri” – comuna Albesti, primar Mihai Amarandei
-          Proiecte cu finantare europeana – comuna Vlasinesti, primar Trufin Lucian

“Ne bucura prezenta crescuta a domnilor primari la cea de-a doua editie a evenimentului, precum si interesul acestora fata de proiect, in special fata de mediul online. Termenul de parteneriat este cred cel mai potrivit pentru a descrie relatia creata prin organizarea acestei intalniri. Portalul Comune.Botosani.ro va sustine dezvoltarea comunitara in special in mediul rural, printr-o prezenta virtuala crescuta a evenimentelor, oportunitatilor si realizarilor comunelor din judetul Botosani”, a declarat Daniel Bucatariu, managerul proiectului Comune.Botosani.Ro.

Vasile Capota, presedinte Asociatia Comunelor judetul Botosani, primar comuna Mitoc: “Probabil ca ne-am dori sa fim la editia a 22-a, nu a 2-a. Ne ajuta foarte mult in dezvoltarea locala, eu mi-am rezolvat la intalnirea de anul trecut problema deseurilor. Am gasit un partener, am batut palma si a fost foarte bine. Sunt multi colegi din judet care au probleme de rezolvat, dar nu au putut sa si le rezolve in alt context si incearca acum, sa speram ca vor gasi si deschidere din partea partenerilor privati si vor gasi si conditii neoneroase. Intre timp a aparut legea parteneriatului public-privat si banuiesc ca ai mei colegi vor profita de acest lucru, si pentru partenerii privati acest lucru este benefic”.

Dumitru Chelariu, primar comuna Pomarla: “Este un mod mult mai la indemana de a afla date despre comunitati, despre bugetele locale, despre perspective si planuri de dezvoltare, aici ii vad eu cea mai mare importanta”.

Ioan Aciobanitei, primar Cristesti: “Este binevenita ideea, ne ajuta sa relationam mult mai bine cu ceilalti colegi din judet. Vom incerca sa promovam pe aceasta cale proiectele pe care le avem, cele mai importante fiind extinderea retelei de apa si gazul, si poate vom reusi sa gasim si parteneri care sa ne ajute”.

Relu Tarzioru, primar oras Saveni: “Am raspuns prezent la aceasta invitatie, desi sunt primarul unui oras, este un prim pas catre o administratie mai moderna. Acest proiect este un exemplu de bune practici si ofera totodata si o informare mai buna intre colegi, si este un pas inainte pentru dezvoltarea administratiilor locale din judetul Botosani.  Daca facem referire la acele ADI-uri care s-au format, e o sansa in plus si cred ca atunci cand mai multe administratii isi unesc fortele, suntem priviti cu mai multa seriozitate de Uniunea Europeana”.

Lucian Trufin, primar Vlasinesti: “Este o idee buna ce s-a intamplat astazi, chiar faptul ca evenimentul a reunit atatia primari si reprezentanti ai institutiilor publice este o realizare. Eu spun ca acest proiect ar trebui sa isi largeasca aria, pentru ca scopul este sa ajute primariile. E o prezentare a judetului si a comunelor, carora le este mai greu sa se prezinte singure. Este si o cale de a gasi diferiti parteneri pentru dezvoltarea unor proiecte”.

Aurel Stefan, primar Vorona: “Este un lucru binevenit pentru ca se creeaza posibilitatea intalnirii cu oameni cu experienta, din diferite domenii si aici, care iti pot oferi noi optiuni si alternative de dezvoltare. Eu de exemplu, de la intalnirea precedenta, am intrat in relatie cu o firma de consultanta de la Iasi, si am reusit sa pregatim documentatia pentru un grup de actiune local, pe Axa Leader. Am depus documentatia impreuna cu alti sapte colegi din judet si cu un coleg din orasul Liteni, pentru valorificarea reusurselor in domeniul agriculturii, ceea ce este foarte important pentru noi. Suntem zone rurale cu niste zone deosebite care isi asteapta valorificarea si acest lucru se poate intampla numai prin proiecte”.
 
Evenimentul a fost transmis in direct pe internet de www.Live.Botosani.ro
 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.