COMUNICAT DE PRESĂ - 12.05.2010

COMUNICAT DE PRESĂ - 12.05.2010 Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reaminteşte cumpărătorilor care achiziţionează lapte, precum şi producătorilor deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe, că declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzările realizate în anul de cotă 2009/2010, se depun până la data de 14 mai 2010.

»Citeste tot articolul

Evenimente

120 fermieri botosaneni la “Integra 2011″ Bacau, prin Directia Agricola Botosani

Autor:  
Publicat: 15-02-2011
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (5237)  

120 fermieri botosaneni la “Integra 2011″ Bacau, prin Directia Agricola Botosani
Integra 2011
Foto: Ziarul de Bacau

Citeva sute de fermieri si specialisti din agricultura, reprezentanti ai autoritatilor locale si centrale, oameni de afaceri si ziaristi din toate judetele Moldovei au participat vineri, 11 februarie, la deschiderea celei de a patra editii a expozitiei de utilaje si masini agricole “Integra 2011″.

La Integra 2011 a participat si o delegatie a Directiei Agricole Botosani care a pus la dispozitia fermierilor interesati transportul acestora la eveniment. Targul a manifestat un interes deosebit in randul fermierilor din Botosani, delagatia noastra numarnd numai putin de 120 de persoane, punctul de atractie fiind utilajele si masinile agriole MAP impreuna cu solutia de finantare a achizitiilor" a declarat Cristi Delibas, directorul DADR Botosani.

Evenimentul are o dubla semnificatie: prima, pentru ca este cea dintii expozitie de acest fel organizata in Bacau, iar cea de a doua pentru ca, astfel, a fost inaugurat, neoficial, Centrul Financiar si de Afaceri din Bacau. La manifestare au venit Adrian Radulescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, parlamentari de Bacau si reprezentanti ai mediului de afaceri si fosti demnitari din Republica Moldova.

Organizatorii Integra 2011 de la Bacau, banca Intesa Sanpaolo, compania de masini si utilaje agricole MAP, societatea de asigurari pentru agricultura FATA si alte companii cu activitate in agricultura au adus in expozitie cele mai noi modele de tractoate, combine, cultivatoare, semanatori si alte utilaje agricole, cele mai multe fabricate in Germania de cunoscutul producator Deutz. Una dintre halele Centrului de Afaceri, dar si platforma exterioara a acestuia s-au umplut de masini agricole si de standuri de prezentare a unor produse dedicate agriculturii.

Vizitatorii au putut vedea veritabile bijuterii ale tehnologiei germane in domeniu, masini de diferite capacitati si dedicate unei serii intregi de lucrari in agricultura. “Am inaugurat, neoficial, Centrul de Afaceri, cu acest eveniment – a spus gazda acestuia, primarul Municipiului Bacau, Romeo Stavarache. Receptia oficiala o com face, insa, saptamina viitoare. Expozitia Integra este prima dovada ca edificiul, ridicat pe nu mai putin de sase hectare, poate fi reprezentativ pentru intreaga Moldova”.
In acelasi ton a vorbit si Mauro Frola, presedintele firmei MAP, importator Deutz-Fahr pentru Romania: “Structura pusa la dispozitie de Primaria Bacau la Centrul de Afaceri este splendida si va fi, cu siguranta, un punct de referinta pentru activitatea economica din Moldova. Sintem primii oaspeti ai Centrului si ne onoreaza. Integra a venit pentru prima oara in Moldova. Ea este un proiect pornit cu doi ani in urma. Este o propunere integrata, in ajutorul fermierilor care vor sa abordeze finantari din fonduri structurale sau din Programul National de Dezvoltare Rurala”.

Intilnirea cu fermierii, la Bacau, i-a dat ocazia lui Adrian Radulescu sa faca aprecieri asupra viitorului agriculturii din Romania, dar si sa ofere noi informatii cu privire la sustinerea financiara a agriculturii, la platile pentru fermieri si, inevitabli, la viitoarea structura de organizare care va fi Camera Agricola. “Este pentru prima data cind o firma care vinde masini si utilaje s-a integrat intr-un proiect cu o banca, iar fermierii nu trebui sa mai caute masini si utilaje, consultanti si banci, ci doar pe ei. Iata ca lumea bancara se intorce spre agricultura si acesta este un eveniment mare. S-au terminat creditele cu buletinul, imobiliarele, iar lumea se indreapta spre mincare. Viitorul este al agriculturii. Tarile care vor avea agricultura vor cistiga. Petrolul nu mai este pe primul loc, dar agricultura va deveni esentiala”.

Banca Intesa Sanpaolo a lansat, cu acest prilej, si un nou produs financiar pentru infiintarea de culturi agricole.
 

sursa: Ziarul de Bacau
 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.