APIA Botoşani: În atenţia operatorilor care achiziţionează lapte!

APIA Botoşani: În atenţia operatorilor care achiziţionează lapte!  Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Centrul judetean Botosani, informează operatorii care achiziţionează lapte, precum şi producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe că, în perioada 1...

»Citeste tot articolul

Stiri

BOTEZATU: "Daca Trezoreria accepta sa dea banii fara statele de plata avizate de ISJ Botosani, noi nu mai avem ce face"

Autor:  
Publicat: 15-02-2011
Video (0)   Foto (0)   Comentarii (0)   Vizualizari (2568)  

Deblocarea salariilor din invatamant este doar o solutie de moment, spune inspectorul general adjunct Daniel Botezatu, care precizeaza ca Ministerul Educatiei a solicitat vineri si o centralizare a tuturor hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile obtinute de cadrele didactice, privind reincadrarea personalului din invatamant de la 1 ianuarie.

"Daca Trezoreria accepta sa dea banii fara statele de plata avizate de Inspectoratul Scolar Judetean noi nu mai avem ce face in aceste conditii, depaseste aria noastra de competente. Numai ca problema salariilor se rezolva luna aceasta, pentru ca daca se continua in ritmul acesta pana in luna august se epuizeaza fondul de salarii. Mai grav este in mediul urban, unde banii se termina si mai repede", a declarat Daniel Botezatu, inspector general adjunct ISJ.

Ministerul Educatiei a cerut Inspectoratului Scolar sa centralizeze toate hotararile judecatoresti definitive si irevocabile, privind reincadrarea personalului din invatamant de la 1 ianuarie.

"Vineri am primit o nota de la Ministerul Educatiei prin care ni se solicita centralizarea tuturor hotararilor judecatoresti, iar situatia va fi transmisa la Bucuresti in cursul zilei de astazi", a spus Daniel Botezatu.
 
Intreaga tevatura a salariilor din invatamant a inceput dupa ce statele de plata intocmite de unitatile de invatamant au fost refuzate de Trezorerii, pe motiv ca nu au avizul Inspectoratului Scolar Judetean. Avizul a fost solicitat prin doua adrese trimise de catre Ministerul Educatiei tuturor Trezoreriilor si Inspectoratelor Scolare, la inceputul lunii februarie.
 
La Botosani problema, cel putin pe moment, s-a rezolvat. Dupa ce au amenintat cu procese si cu inchiderea scolilor, in urma discutiilor de ieri dintre liderii de sindicat si prefectul judetului si directorii de la Finante si Trezorerie, platile au fost debolcate, iar dascalii urmeaza sa isi primeasca salariile, cu tot cu majorari.

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.