COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI, 26 octombrie 2010 : In atentia crescatorilor de bovine

COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI, 26 octombrie 2010 : In atentia crescatorilor de bovine

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) anunta ca in perioada 01-26 Octombrie 2010 crescatorii de bovine au depus un numar de 9847 cereri pentru 56346 capete, solicitind subventii conform OMADR 215/2010.

Fata de anul 2009 cand au fost depuse un nr. de 12687 cereri, procentul de depunere a cererilor este de 77.61%.

...

»Citeste tot articolul

Stiri

TURCANU: Judetul Botosani va avea circa 30 de Camere Agricole

Autor:  
Publicat: 15-02-2011
Video (0)   Foto (0)   Comentarii (0)   Vizualizari (2721)  

Fiecare Camera Agricola ar urma sa fie condusa de un presedinte, care va avea in subordine trei angajati, de profesie medici veterinari, ingineri agronomi si ingineri zootehnisti. Presedintii Camerelor Agricole vor avea un salariu mai mare decat al unui primar, iar lefurile le vor fi platite atat din fonduri publice, cat si din veniturile proprii pe care le va colecta fiecare institutie in parte.

"Prin infiintarea Camerelor Agricole se vor crea undeva la 90 de locuri de munca pentru inginerii zootehnisti, inginerii agronomi, medicii veterinari, aflati in cautarea unui loc de munca. Vor fi 30 de presedinti de Camere Agricole care vor fi platiti din banii statului si din bani proprii, pentru ca 0,5% din impozitul pe teren si 0,5% din subventii vor intra in bugetul Camerelor Agricole. Este posibil sa se stabileasca si o anumita cotizatie pentru membrii acestora. Aceste Camere Agricole vor avea in viitor bani foarte multi, vor avea posibilitatea sa fie dotate cu aparatura moderna pentru masuratori in teren, dar si pentru alte operatiuni", a declarat Florin Turcanu, presedintele organizatiei judetene a PNL Botosani.

Camerele Agricole se vor deschide in acele zone din judet care au minimum 1.200 de electori, adica fermieri. In cursul acestei sapatamani se va constitui comitetul de initiativa la nivelul judetului Botosani,care va fi format din sapte membri, trei din randul fermierilor si alti patru de la Institutia Prefectului, Agentia de Plati pentru Interventii in Agricultura, Directia Agricola si Directia Silvica. Camerele Agricole vor deveni functionale in maximum trei luni de zile. Presedintii Camerelor Agricole vor fi alesi, prin vot, de catre electori.
 

sursa: www.stiri.botosani.ro

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.