APIA Botoşani: În atenţia operatorilor care achiziţionează lapte!

APIA Botoşani: În atenţia operatorilor care achiziţionează lapte!  Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Centrul judetean Botosani, informează operatorii care achiziţionează lapte, precum şi producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe că, în perioada 1...

»Citeste tot articolul

Stiri

Un barbat a murit, altul a fost ranit din cauza vantului de sambata! - VEZI bilantul celor 9 ore de Cod Galben la Botosani!

Autor:  
Publicat: 15-02-2011
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (2746)  

Un barbat a murit, altul a fost ranit din cauza vantului de sambata! - VEZI bilantul celor 9 ore de Cod Galben la Botosani!

Bărbatul care a căzut de pe bloc, la Dorohoi, luat de rafalele de vânt puternic, s-a stins din viaţă sâmbătă seara, în jurul orei 19.00, în ciuda eforturilor medicilor de la Spitalul Judeţean Botoşani de a-i salva viaţa!

Fotbalistul Ciprian Vrăjitoru, de 31 de ani, tată a doi copii, a ajuns la Spitalul Județean în stare foarte gravă. Bărbatul se urcase pe un bloc cu patru etaje, pentru a prinde o tablă desprinsă din acoperiş. Rafalele puternice de vânt l-au făcut să se dezechilibreze şi să cadă în gol, suferind multiple fracturi.

Tot sâmbătă, un barbat de 30 de ani, Catalin T., circula pe relatia Botosani-Ungureni. In apropiere de Ungureni, pe sensul lui de mers, pe partea dreapta, un stalp din lemn s-a rupt. "Pentru a evita sa fie lovit in plin, barbatul a tras de volan si a intrat intr-un copac de pe marginea cealalta a drumului", a precizat Ionut Apostol, purtator de cuvant Politia Rutiera. A fost preluat de ambulanta si adus la Urgente, cu fractura de glezne si fractura de coloana lombara, el fiind internat pe sectia de Ortopedie a Spitalului Judetean Botosani.


Botoşaniul a fost, sâmbătă, sub Cod Galben de vânt!


Vântul puternic care s-a abătut asupra judeţului Botoşani în ziua de 12 februarie 2011 a generat mai multe situaţii de urgenţă. În cele 9 ore în care Botoşaniul a fost sub incidenţa Codului Galben de vânt, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani a înregistrat peste 60 de apeluri din partea cetăţenilor judeţului care sesizau că au rămas fără curent electric ori părţi din acoperişurile unor clădiri au fost luate de vânt sau copacii şi stâlpii de tensiune au fost doborîţi la pământ.

Pentru înlăturarea efectelor produse de vânt au fost angrenate, pe lângă forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani, efective ale EON Electrica, Secţiei de Drumuri Naţionale şi membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile afectate.

Forţele inspectoratului au intervenit în 13 situaţii de urgenţă generate de vântul puternic. În localităţile Hudum, Săveni şi Dorohoi s-a acţionat pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi pe carosabil sau în pericol de a se prăbuşi peste locuinţe. În municipiul Botoşani, pompierii au lucrat ore în şir pentru a înlătura pericolul prezentat de bucăţile desprinse din acoperişurile unor blocuri de pe străzile Octav Onicescu, Griviţa, Marchian, Aleea Nucului şi de cărămizile ornamentale de pe faţada unui bloc de pe strada Marchian.

Pe strada Octav Onicescu câteva plăci de azbociment au căzut peste un autoturism, avariindu-l uşor.

Angajaţii ISU Botoşani au acţionat şi în curtea Spitalului Judeţean Mavromati, unde acoperişul Policlinicii a căzut peste clădirea administrativă.

În municipiul Dorohoi s-a intervenit şi pentru îndepărtarea unor bucăţi din acoperişul unui bloc de pe strada Duzilor care puteau să cadă în orice moment şi să rănească trecătorii şi  pentru fixarea unei antene pe un bloc de pe strada Petru Rareş care era pe punctul de a se desprinde din cauza vântului puternic.

Astăzi dimineaţă, la ora 05.00, nu erau alimentate cu energie electrică 19 de localităţi din judeţ, iar 21 localităţi erau alimentate parţial, informeaza Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani.
 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.