COMUNICAT DE PRESĂ - 15.04.2010

COMUNICAT DE PRESĂ - 15.04.2010 Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) – Centrul Județean Botoșani informează că de la lansarea campaniei SAPS 2010, au fost depuse 16.663 de cereri pentru suprafața de circa 52.223 ha.

»Citeste tot articolul

Stiri

Pâinea se va scumpi cu până la 15% în perioada următoare

Autor:  
Publicat: 15-02-2011
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (1708)  

Pâinea se va scumpi cu până la 15% în perioada următoare

Pâinea şi produsele de panificaţie se vor scumpi cu până la 15% în perioada următoare, motivul fiind acela că România a exportat grâu ieftin şi aduce, acum, materie primă din import, mult mai scumpă, susţin reprezentanţii Federaţiei Agrostar, informează The Money Channel.

Reprezentanţii AGROSTAR susţin că România a exportat 1,7 milioane tone de grâu, la un preţ mediu de aproximativ 180 de euro pe tonă, şi va aduce din import grâu cu 280 de euro. La această situaţie s-ar fi ajuns din cauză că autorităţile nu au aplicat niciunul dintre mecanismele care ar fi ajutat la păstrarea în ţară a grâului din producţia autohtonă.

"Când tu ca stat nu găseşti o formulă şi ai la dispoziţie atâtea mecanisme de piaţă, aveai APIA care putea să cumpere de pe piaţă, să-l ţină, să aibă procesatorii grâu pentru tot anul până la campanie...Va creşte preţul. E foarte clar, 10-15% va creşte preţul la pâine. Că vrea domnul Tabără, că nu vrea Domnul Tabără ar trebui să-şi dea demisia", a declarat preşedintele AGROSTAR, Ştefan Nicolae.

Brutarii români au început să cumpere grâu şi făină din Ungaria, Serbia şi Ucraina, iar sindicaliştii susţin că nici folosirea rezervei de stat nu ar fi o soluţie, pentru că este mult prea mică.

Federatia AGROSTAR a fost înfiinţată în 1990 şi numără peste 38.000 de membri, având în componenţa sa peste 150 de sindicate din toate ramurile agriculturii (cultura câmpului, avicultură, viticultură, horticultură).

 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.