COMUNICAT APIA BOTOSANI - 16 februarie 2010: Bani pentru fermieri!

COMUNICAT APIA BOTOSANI - 16 februarie 2010: Bani pentru fermieri!

APIA informează că în data de 14.02.2011 a fost efectuată plata celei de-a treia tranşe de plăţi naţionale directe complementare aferente anului 2010 în sectorul zootehnic, fermierilor care au accesat credite bancare pentru finanţarea capitalului de lucru.

Pe total tara, tranşa totalizează 56.621.509,35 lei,...

»Citeste tot articolul

Stiri

Primarul din Saveni a facut un memoriu la Ministerul Sanatatii pentru a salva spitalul!

Autor:  
Publicat: 09-02-2011
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (2805)  

Primarul din Saveni a facut un memoriu la Ministerul Sanatatii pentru a salva spitalul!

Primarul orasului Saveni face toate demersurile pentru ca Spitalul orasenesc din Saveni sa nu fie desfiintat si transformat in camin de batrani, asa cum au propus reprezentantii Ministerului Sanatatii. Edilul a intocmit un memoriu, prin care i-a informat pe oficialii de la Bucuresti despre necesitatea si utilitatea functionarii unitatii spitalicesti si ce consecinte ar avea inchiderea acesteia.

In documentul intocmit, se mentioneaza si faptul ca orasul Saveni dispune deja de o unitate medico-sociala, care sa trateze cazurile sociale, si ca inchiderea spitalului ar lasa descoperita o zona foarte importanta a judetului Botosani, adresabilitatea catre unitatea spitaliceasca fiind una foarte mare.

Memoriul a fost depus personal de catre Relu Tirzioru la cabinetul ministrului sanatatii, Cseke Attila, documentul fiind semnat si de catre prefectul Cristian Roman si presedintele Consiliului Judetean.

“O data cu procesul de descentralizare, spitalele au trecut in subordinea administratiilor publice locale, si cred ca acum este treaba primarului sa decida ce se intampla cu aceste unitati. Administratia locala este dispusa sa faca orice sacrificiu pentru ca Spitalul din Saveni sa nu se inchida, pentru ca noi deja avem o unitate medico-sociala, pentru care am obtinut fonduri si urmeaza sa o modernizam. In plus, Spitalul din Saveni are o adresabilitate mare, iar la noi 98,6% din cazuri au fost rezolvate, deci oamenii au venit, s-au tratat si au plecat acasa. Am alocat sume importante pentru spital, si acum suntem in discutii cu trei firme pentru a incheia un parteneriat public-privat, pentru a moderniza spitalul", a declarat Relu Tirzioru, primarul orasului Saveni.

Acesta spune ca este de acord si cu propunerea reprezentantilor Consiliului Judetean, ca Spitalul de la Saveni sa fie transformat in sectie a Spitalului Judetean Mavromati.

In lista propusa de Ministerul Sanatatii este trecut si Spitalul din Trusesti, care de asemenea ar urma sa se transforme in camin de batrani.

 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.