COMUNICAT DE PRESĂ - 27.04.2010

COMUNICAT DE PRESĂ - 27.04.2010 Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – CJ Botoșani face apel către fermieri să respecte data la care au fost programaţi pentru depunerea cererii în cadrul Campaniei SAPS 2010, astfel încât să se evite atât aglomeraţia în ultima parte a perioadei de primire a cererilor, cât şi penalizările pentru depăşirea termenului limită, respectiv 17 mai 2010.

»Citeste tot articolul

Stiri

Primarii asteapta sprijin de la Guvern pentru a depasi problemele financiare

Autor:  
Publicat: 09-02-2011
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (2452)  

Primarii asteapta sprijin de la Guvern pentru a depasi problemele financiare

In cursul zilei de vineri, 4 februari 2011, la Institutia Prefectului Botosani a avut loc o intalnire intre primarii din judet si reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice, ai Inspectoratului Teritorial de Munca si ai Prefecturii.

Scopul acestei intalniri a fost acela de a se identifica solutii, dupa ce primarii s-au plans ca sumele care le-au fost repartizate pentru echilibrarea bugetelor locale nu le ajung decat pentru cateva luni.

Cea mai mare problema cu care se confrunta mai toate administratiile publice locale o reprezinta acoperirea cheltuielilor de personal, in special a indemnizatiilor insotitorilor persoanelor cu handicap. De altfel, si anul trecut, primariile au dus lipsa de fonduri pentru astfel de plati. Majoritatea primarilor din judet spun ca au asigurati banii pentru salarii doar pentru jumatate de an.

"In ultimii trei ani, sumele pentru echilibrarea bugetelor locale au scazut vertiginos si ne pun in imposibilitatea de a asigura salariile angajatilor pana la sfarsitul anului. Avem asigurati banii doar pentru doua trimestre, iar pentru plata asistentilor persoanelor cu handicap avem asigurata jumatate din suma, in aceeasi situatie fiind si ceilalti colegi din judet. Si cheltuielile materiale sunt mult reduse anul acesta. Vom solicita sprijin, vom cauta solutii, vom ajunge in situatia de a vinde unele obiective din domeniul privat al comunei, ca o ultima solutie de avarie, nu avem ce face. Si anul trecut am fost in aceasta situatie, dar am primit sprijin din partea Guvernului, chiar daca a fost in ultima clipa. Ne punem speranta ca acelasi lucru se va intampla si anul acesta, sa fim ajutati", a declarat Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomarla.Reprezentantii Directiei de Finante au declarat ca si anul trecut s-a plecat cu o subfinantare, insa pe parcursul anului au fost facute o serie de rectificari bugetare, asigurandu-se toate platile. Sefii de la Finante vor transmite la Bucuresti o lista cu solicitarile de finantare inaintate de primari, si spun ca se va incerca gasirea unei solutii unitare la nivelul tuturor administratiilor publice locale din judet. 
  

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.