Nicolae Iorga

Nicolae Iorga Nicolae Iorga (n. 17 ianuarie 1871, Botoşani - d. 27 noiembrie 1940, Strejnic, judeţul Prahova) a fost un istoric, critic literar, documentarist, dramaturg, poet, enciclopedist, memorialist, ministru, parlamentar, prim-ministru, profesor universitar şi academician român de origine aromână.

»Citeste tot articolul

Traian Basescu: Au murit batrani la Dorohoi, asta poate spune ceva despre solidaritate!

Traian Basescu: Au murit batrani la Dorohoi, asta poate spune ceva despre solidaritate!

Traian Basescu, prezent la TVR dupa sapte luni de absenta de la televiziunea publica, a vorbit despre inundatii, politica, presa, amintind de cateva ori numele orasului Dorohoi, spunand ca are dubii asupra promptitudinii cu care au actionat autoritatile la inundatiile din 28 iunie.

"Prima apreciere este ca autoritatile locale...

»Citeste tot articolul

Evenimente Culturale

Weekend in sarbatoare la Dorohoi !

Autor: Doru P 
Publicat: 10-05-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (1859)  

Weekend in sarbatoare la Dorohoi !

Sâmbătă, 1 mai, şi duminică, 2 mai, incepand cu ora 12.00, pe scena Parcului "Brazi" din Dorohoi au avut loc spectacole gen Serbare Câmpenească, desfăşurate cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii, respectiv Zilei Tineretului.
Acţiunile au fost organizate de Clubul Copiilor şi Elevilor Dorohoi şi Casa de Cultură Dorohoi, în colaborare cu Primăria municipiului Dorohoi, SC Doroca SA şi Asociaţia "Mugurelul".

Spectacolul de 1 Mai a fost susţinut de copii şi elevi de la Clubul Copiilor şi Elevilor Dorohoi, pe scenă evoluând Orchestra "Mugurelul", dirijată de prof. Marcel Dupu, formaţiile de dansuri populare instruite de Dumitru Roşu, elevi de la secţiunea Teatru a Atelierului fanteziei, coordonator instit. Irina-Maria Chiţoiu.

Totodata, au participat la eveniment formaţia de dansuri "Alunelul" de la Şcoala 8 "Mihail Kogălniceanu" Dorohoi, instit. Leonid Enea şi Dumitru Roşu, cât şi formaţia de dansuri "Lăstăreii" de la Mileanca.

De Ziua Tineretului, dorohoienii au putut urmări pe scenă punctele artistice pregătite de Casa de Cultură Dorohoi şi elevi de la cercul Muzică uşoară vocal-instrumentală, sub conducerea muzicală a înv. Paul-Ciprian Mihai, de la Clubul Copiilor şi Elevilor Dorohoi.

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.