COMUNICAT DE PRESĂ - 15.04.2010

COMUNICAT DE PRESĂ - 15.04.2010 Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) – Centrul Județean Botoșani informează că de la lansarea campaniei SAPS 2010, au fost depuse 16.663 de cereri pentru suprafața de circa 52.223 ha.

»Citeste tot articolul

Stiri

Lupascu: "Prin reorganizarea spitalelor se doreste o disponibilizare mascata!"

Autor:  
Publicat: 09-02-2011
Video (0)   Foto (0)   Comentarii (0)   Vizualizari (2630)  

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Catalina Lupascu, considera ca decizia de comasare a unor spitale, care prevede si trecerea Spitalului de Pneumoftiziologie Botosani in subordinea Consiliului Judetean, este complet gresita si ca de fapt se urmareste disponibilizarea oamenilor din sistem.

Catalina Lupascu sustine ca o astfel de reorganizare a unitatilor spitalicesti ar fi trebuit sa se faca dupa consultarea autoritatilor locale, mai ales ca spitalele au trecut in subordinea acestora inca din iulie anul trecut.

"Banuiesc ca aceasta reorganizare a spitalelor este facuta de undeva dintr-un birou. Pe lista respectiva apare si Spitalul de Pneumoftiziologie Botosani, care nu apartine Consiliului Judetean, ci Consiliului Local. Acest lucru denota faptul ca nu s-au cerut date din teritoriu, nu a fost consultat Consiliul Judetean. E posibil ca aceasta propunere sa fi plecat de demult, dar intre timp spitalele au fost descentralizate, si daca se intampla acest lucru, sunt convinsa ca de fapt se doreste o disponibilizare mascata a oamenilor care lucreaza in aceste spitale. Eu ma intreb, ce se intampla cand un asistent medical care nu se mai regaseste in zona Botosaniului va fi trimis in structura din Darabani? Cu siguranta va renunta de unul singur si atunci repet, cred ca e o disponibilizare mascata a oamenilor", a declarat Catalina Lupascu, vicepresedintele Consiliului Judetean.

Aceasta spune ca in cel mai scurt timp va fi formulat un punct de vedere care va fi trimis Ministerului Sanatatii.

"Proiectul este in dezbatere publica, deocamdata suntem in discutii, si cu siguranta vom transmite punctul nostru de vedere. Nu stiu daca a contat factorul politic, de fapt cred ca nu a mai contat nimic. Nu cred ca mai poate fi vorba de descentralizare, avand in vedere ca nu am fost consultati, pentru a lua astfel de decizii de comasare este foarte clar ca trebuie sa existe un proiect de hotarare de Consiliu Local prin care Spitalul TBC sa fie preluat de Consiliul Judetean si reorganizat, sunt foarte multe erori", a conchis Lupascu.
 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.