COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI, 30 decembrie 2010 : in atentia fermierilor

COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI, 30 decembrie 2010 : in atentia fermierilor

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii plăţilor naţionale directe complementare (PNDC) în sectorul zootehnic, la specia ovine/caprine, aferente anului în curs, că eliberează adeverinţe pentru cei care intenţionează să acceseze credite de la băncile care au...

»Citeste tot articolul

Stiri

Şeful IGPR: Posturile de poliţie rurale vor fi desfiinţate

Autor:  
Publicat: 20-01-2011
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (3381)  

Şeful IGPR: Posturile de poliţie rurale vor fi desfiinţate

Posturile de poliţie rurale vor fi desfiinţate până cel târziu în prima zi a lunii mai, iar poliţiştii vor lucra ca sectorişti, potrivit unui proiect de reformare pe fond a Poliţiei Române care va fi public la jumătatea lunii februarie, a declarat, joi, şeful IGPR, chestorul Liviu Popa.

Chestorul Liviu Popa a declarat, la Bistriţa, că Poliţia Română nu îşi permite "luxul" să distribuie resursele pe care le are "în mod haotic şi fără niciun fel de analiză".

Întrebat la ce se referă reformarea pe care o propune, chestorul Popa a spus că este vorba de o reformare atât din perspectivă structurală, cât şi funcţională a Poliţiei.

"Sunt câteva lucruri pe care dorim să le reorganizăm în Poliţie, dar nu este definitiv. Vorbim despre o desfiinţare a posturilor de poliţie rurale, despre reînfiinţarea unor structuri, cum ar fi sectoristul, despre dezvoltarea unor concepte care să aducă mai multă eficienţă şi orientarea resurselor spre priorităţi şi în primul rând creşterea şi numerică şi ca importanţă până la nivel de serviciu al analizei informaţiilor", a explicat Popa, citat de Cotidianul.ro.

În ceea ce priveşte desfiinţarea posturilor de poliţie rurale, Popa a spus că Poliţia Română nu îşi permite luxul să le păstreze, scrie sursa citata.

"Nu putem să ne permitem luxul să ţinem trei poliţişti şi la o comună de o mie de locuitori, şi la una de trei mii şi la una de cinci mii de locuitori. Nu ne putem permite luxul să ne distribuim resursele pe care le avem în mod haotic şi fără niciun fel de analiză pe ceea ce înseamnă riscurile şi vulnerabilităţile pe care le avem. Sunt numeroase argumente. E un proiect la care eu lucrez din 2007, de când eram inspector şef. Sunt modele europene într-adevăr, adaptate, într-o oarecare măsură, la o problematică specifică şi specială pe care o are fiecare judeţ", a spus Popa.

 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.