COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI - 31 august 2010, data limita pentru depunerea cererilor pentru ajutorul acordat producătorilor de lapte de vacă din zone defavorizate

COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI - 31 august 2010, data limita pentru depunerea cererilor pentru ajutorul acordat producătorilor de lapte de vacă din zone defavorizate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că termenul de depunere a cererilor pentru ajutorul acordat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) producătorilor de lapte de vacă din zone defavorizate este 31 august 2010.

Potrivit HG 755/2010, de acest acest ajutor specific pot beneficia crescătorii de vaci...

»Citeste tot articolul

Stiri

Saracii judetului, considerati de Guvern prea bogati pentru a mai beneficia de ajutoarele la incalzire!

Autor:  
Publicat: 20-01-2011
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (2472)  

Saracii judetului, considerati de Guvern prea bogati pentru a mai beneficia de ajutoarele la incalzire!

Criteriile dure impuse de Guvern au lasat iarna aceasta mii de cetateni din judetul Botosani fara ajutoare de incalzire. Chiar daca pentru multi dintre acestia sumele pe care le primeau pentru a-si acoperi o parte din cheltuielile cu incalzirea nu erau foarte mari, ajutorul era totusi ca o gura de oxigen, pe langa pensiile si veniturile mici pe care multi le aveau.

Cel mai mult au avut iarna aceasta de suferit cei din mediul rural, care in anii anteriori au beneficiat de ajutoare de incalzire pentru lemne. De pe lista au fost taitai toti cei care au in proprietate un teren de peste 1.000 de metri patrati, au in batatura peste cinci porcine si trei bovine sau detin un utilaj agricol, precum tractoare, combine, semănătoare.

Daca pentru guvernanti toate acestea nu sunt decat niste criterii de eliminare, pentru multe familii sunt singurele surse de hrana sau venit.

Guvernul a decis ca familiile care detin o a doua locuinta, un mijloc de transport gen microbuz sau camioneta sau chiar un autoturism cu un motor cu capacitatea cilindrica de peste 1600 de centimetri cubi sa fie si acestea taiate de pe lista ajutoarelor pentru caldura. Si cei care au in conturi la banci mai mult de 3.000 de lei au fost private de acest ajutor.

"Iarna aceasta s-au inregistrat scaderi in ceea ce priveste numarul de beneficiari ai ajutoarelor de incalzire, la toate categoriile de ajutor. Scaderea cea mai semnificativa, de aproape 70%, s-a inregistrat in ceea ce priveste numarul beneficiarilor de ajutoare de incalzire pentru lemne, multi dintre acestia nu mai primesc din cauza suprafetelor de teren pe care le detin in proprietate. La ajutoarele de incalzire pentru energia termica si gaze, scaderile sunt undeva la jumatate fata de anul trecut", a declarat Sebastian Tocariu, directorul Agentiei Judetene de Prestatii Sociale.

In luna noiembrie, cand au inceput sa se puna in plata ajutoarele la caldura, la nivelul judetului Botosani beneficiau de ajutor de incalzire pentru lemne un numar de 24.000 de persoane. Ceva mai putini, respectiv 4.100, au primit sprijin financiar pentru plata facturilor la gaz, iar 4.700 la energia termica.
 

www.stiri.botosani.ro

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.