COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI: In atentia fermierilor care intentioneaza sa acceseze credite

COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI: In atentia fermierilor care intentioneaza sa acceseze credite

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) eliberează adeverinţe pentru beneficiarii plăţilor pe suprafaţă care intenţionează să acceseze credite de la băncile care au încheiat convenţii cu Agenţia pentru finanţarea activităţilor curente.

Convenţiile au fost încheiate de APIA cu două bănci, Banca...

»Citeste tot articolul

Stiri

Primariile au scapat de grija platii ajutorului social!

Autor:  
Publicat: 19-01-2011
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (2509)  

Primariile au scapat de grija platii ajutorului social!

De la 1 ianuarie, plata ajutorului social a fost preluata de catre Agentia Judeteana de Prestatii Sociale, iar fondurile vor fi asigurate de la bugetul de stat, prin Ministerul Muncii.

Pana acum, o parte din venitul minim garantat se platea din incasarile pe care autoritatile locale le realizau la bugetul local, insa dupa cum bine se stie dificultatile financiare cu care se confrunta majoritatea primariilor au facut ca de multe ori si acest drept banesc sa fie acordat cu intarziere sau chiar deloc.

"De multe ori s-a constatat ca nu se plateau toate ajutoarele sociale. La nivelul judetului avem in jur de 5.000 de beneficiari, iar la plata erau aproximativ 4.000 de dosare, diferenta nemaifiind platita. O data cu acest transfer de la primarii la Agentia de Prestatii Sociale, nu se vor mai inregistra situatii in care beneficiarii sa nu fie platiti. Acum, in ianuarie, se platesc drepturile aferente lunii decembrie. Din raportarile pe care le-am primit, o parte din primarii deja le-au achitat, noi urmand sa platim aproximativ 3.200 de familii", a declarat Sebastian Tocariu, directorul Agentiei Judetene de Prestatii Sociale.

Deşi autorităţile locale nu vor mai acorda venitul garantat, partea de formalităţi va fi tot in atribuţia acestora. Solicitanţii vor depune dosarele tot la primăria localităţii de domiciliu, dreptul la ajutor social fiind stabilit tot de administraţia locală, prin dispoziţie de primar. De asemenea, anchetele sociale vor fi facute tot de catre angajatii primariilor.

www.stiri.botosani.ro

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.