Stefan Luchian

Stefan Luchian Stefan Luchian s-a nascut la 1 februarie 1868, la Stefanesti, un sat (azi oras) din Botosani, ca fiu al maiorului Dumitru Luchian si al Elenei Chiriacescu, denumit poetul plastic al florilor.

»Citeste tot articolul

Angajatii concediati pot solicita sprijinul ISJ daca se simt nedreptatiti de directorii scolilor!

Angajatii concediati pot solicita sprijinul ISJ daca se simt nedreptatiti de directorii scolilor!

ADA MACOVEI: "Noi avem puterea de a face diferenta dintre minciuna si adevar, este vorba de o procedura stricta, clara, e vorba de Codul Muncii, de evaluarile de-a lungul anilor".

Angajatii din invatamanul botosanean care urmeaza a fi disponibilizati se pot adresa inspectorului scolar general, daca acestia considera ca...

»Citeste tot articolul

Evenimente Culturale

Luceafărul poeziei românești a fost omagiat și la Școala Albești

Autor:  
Publicat: 18-01-2011
Video (0)   Foto (0)   Comentarii (0)   Vizualizari (1859)  

Sâmbătă, 15 ianuarie 2011, Luceafărul poeziei românești a fost omagiat și la Școala Albești prin activitatea ,,Medalion literar Mihai Eminescu”, activitate realizată în cadrul celei de-a patra ediții a șezătorii literare ,,Ce frumos torcea bunica!”.
 
Elevii au prezentat date despre viața și opera lui Eminescu, au audiat versuri eminesciene recitate de mari actori și muzică pe versurile ,,Poetului nepereche”, au aflat referințe critice despre opera marelui poet, au realizat desene, creații literare și au participat la concursul de recitare. Locul I a fost obținut de eleva Apetroaie Cosmina din clasa a V a A. Pentru că se aflau la o șezătoare literară, elevii au și lucrat manual: unii au împletit, alții au croșetat, au cusut, au depănat, au făcut rogojini. Impresionați de atmosfera creată și de informațiile aflate despre Eminescu, au promis să vină și la următoarele ediții

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.