Mihai Eminescu

Mihai Eminescu Mihai Eminescu (născut ca Mihail Eminovici) (n. 15 ianuarie 1850, Botoşani sau Ipoteşti - d. 15 iunie 1889, Bucureşti) a fost un poet, prozator şi jurnalist român, socotit de cititorii români şi de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.

»Citeste tot articolul

Manager nou la Sanatoriul Guranda!

Manager nou la Sanatoriul Guranda!

Sanatoriul Guranda are un nou manager, dupa ce mandatul fostului director, Daniela Lozneanu, a expirat in urma cu o saptamana. Unitatea spitaliceasca va fi condusa de Danut Nicusor Paun, care pana acum a activat ca functionar in cadrul Consiliului Judetean, la Directia de Servicii Publice.

"Incepand de astazi avem un nou...

»Citeste tot articolul

Evenimente Culturale

Gânduri pentru Eminescu, de la elevii Scolii nr. 1 din Vorona Mare

Autor:  
Publicat: 18-01-2011
Video (0)   Foto (0)   Comentarii (1)   Vizualizari (2435)  

Sâmbătă, 15 ianuarie 2011, a fost zi de mare sărbătoare literară. Elevii din toate şcolile judeţului Botoşani, îndrumaţi de dascălii lor de limba şi literatura română, şi-au amintit şi l-au sărbătorit cum se cuvine pe marele poet, Mihai Eminescu, născut pe meleagurile botoşănene.

În această tonalitate festivă şi elevii din clasele V-VIII ai Şcolii nr.1 Vorona Mare, din localitatea Vorona, judeţul Botoşani, s-au pregătit cum au ştiut mai bine. Sub îndrumarea profesoarei de limba şi literature română, Marcela Podovei, a fost organizat concursul “Gânduri pentru Eminescu”. În deschidere, elevii clasei a VII-a au prezentat viaţa şi opera marelui poet, amintind cele mai importante evenimente şi titluri de volume şi poezii. În continuare, elevii care      s-au pregătit în cursul săptămânii anterioare, au recitat poezii eminesciene, prezentând totodată şi câte un desen ce simboliza tema poeziei alese. Fiecare desen a fost, de fapt, fundalul unor “gânduri pentru Eminescu”, elevii exprimând în câteva rânduri, ce le-a plăcut şi i-a ajutat în alegerea poeziilor.

Efortul lor a fost atent urmărit şi apreciat de un juriu format din cadrele didactice ale şcolii, în frunte cu domnul professor coordinator, Ştirbu Constantin şi doamna profesoară , şef de catedră la limba şi literature română, Marica Adriana. La final, elevii care au recitat poeziile cu implicare şi expresivitate deosebită au fost premiaţi. S-au acordat premiile I, II şi III şi două menţiuni. Pe lângă diplome de participare, pe care le-au obţinut toţi concurenţii, premianţii au primit din partea doamnei profesoare Podovei Marcela şi câte o carte, în semn de răsplată a efortului depus. De apreciat a fost eleva Niţă- Străchinariu Georgiana din clasa a VI a, care a recitat în întregime poezia capodoperă “Luceafărul”.

“Deşi este la prima ediţie, datorită reuşitei, concursul se va repeta şi chiar valua amploare în anii următori”, spune cu mulţumire şi hotărâre doamna profesor coordonator al proiectului, Podovei Marcela.

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Inspector Scolar
    2017-04-04 11:29
    Raspunde
    1.

    Doamna profesoara Marcela Podovei nu este demna de respect! De ce se preface asa? Elevii din clasa a-VIII -a mi-au spus ca a scos din clasa a-I-a un baiat pe nume Alexandru in varsta de 7 ani si a bagat in clasa a-VIII-a pe motiv ca-l pune la citit si scris,il bate fara motiv! Lumea vorbeste in tot judetul Botosani! De ce se baga in asa ceva? Nu are pe invatatoarea lui,pe doamna Calancea sa se ocupe de el si sa aiba grija? Ce vina are bietul baiat?

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.