Stefan Luchian

Stefan Luchian Stefan Luchian s-a nascut la 1 februarie 1868, la Stefanesti, un sat (azi oras) din Botosani, ca fiu al maiorului Dumitru Luchian si al Elenei Chiriacescu, denumit poetul plastic al florilor.

»Citeste tot articolul

Doi romani au calatorit aproape 2.000 km, ca fiul lor sa se nasca in Italia

Doi romani au calatorit aproape 2.000 km, ca fiul lor sa se nasca in Italia

Un cuplu de romani a calatorit cu camionul aproape 2.000 de kilometri, din Romania pana in Italia, pentru ca sotia sa nasca in Arezzo. Copilul familiei de romani, numit Angelo, s-a nascut pe 1 ianurie 2011 la spitalul San Donato.

La nastere, bebelusul a cantarit 2,880 de kilograme si este perfect sanatos, desi inainte de nastere mama a calatorit...

»Citeste tot articolul

Evenimente Culturale

Gânduri pentru Eminescu, de la elevii Scolii nr. 1 din Vorona Mare

Autor:  
Publicat: 18-01-2011
Video (0)   Foto (0)   Comentarii (1)   Vizualizari (2381)  

Sâmbătă, 15 ianuarie 2011, a fost zi de mare sărbătoare literară. Elevii din toate şcolile judeţului Botoşani, îndrumaţi de dascălii lor de limba şi literatura română, şi-au amintit şi l-au sărbătorit cum se cuvine pe marele poet, Mihai Eminescu, născut pe meleagurile botoşănene.

În această tonalitate festivă şi elevii din clasele V-VIII ai Şcolii nr.1 Vorona Mare, din localitatea Vorona, judeţul Botoşani, s-au pregătit cum au ştiut mai bine. Sub îndrumarea profesoarei de limba şi literature română, Marcela Podovei, a fost organizat concursul “Gânduri pentru Eminescu”. În deschidere, elevii clasei a VII-a au prezentat viaţa şi opera marelui poet, amintind cele mai importante evenimente şi titluri de volume şi poezii. În continuare, elevii care      s-au pregătit în cursul săptămânii anterioare, au recitat poezii eminesciene, prezentând totodată şi câte un desen ce simboliza tema poeziei alese. Fiecare desen a fost, de fapt, fundalul unor “gânduri pentru Eminescu”, elevii exprimând în câteva rânduri, ce le-a plăcut şi i-a ajutat în alegerea poeziilor.

Efortul lor a fost atent urmărit şi apreciat de un juriu format din cadrele didactice ale şcolii, în frunte cu domnul professor coordinator, Ştirbu Constantin şi doamna profesoară , şef de catedră la limba şi literature română, Marica Adriana. La final, elevii care au recitat poeziile cu implicare şi expresivitate deosebită au fost premiaţi. S-au acordat premiile I, II şi III şi două menţiuni. Pe lângă diplome de participare, pe care le-au obţinut toţi concurenţii, premianţii au primit din partea doamnei profesoare Podovei Marcela şi câte o carte, în semn de răsplată a efortului depus. De apreciat a fost eleva Niţă- Străchinariu Georgiana din clasa a VI a, care a recitat în întregime poezia capodoperă “Luceafărul”.

“Deşi este la prima ediţie, datorită reuşitei, concursul se va repeta şi chiar valua amploare în anii următori”, spune cu mulţumire şi hotărâre doamna profesor coordonator al proiectului, Podovei Marcela.

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Inspector Scolar
    2017-04-04 11:29
    Raspunde
    1.

    Doamna profesoara Marcela Podovei nu este demna de respect! De ce se preface asa? Elevii din clasa a-VIII -a mi-au spus ca a scos din clasa a-I-a un baiat pe nume Alexandru in varsta de 7 ani si a bagat in clasa a-VIII-a pe motiv ca-l pune la citit si scris,il bate fara motiv! Lumea vorbeste in tot judetul Botosani! De ce se baga in asa ceva? Nu are pe invatatoarea lui,pe doamna Calancea sa se ocupe de el si sa aiba grija? Ce vina are bietul baiat?

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.