Comunicat de presa APIA - 24.06.2010 : Control la cererile de finantare depuse de crescatorii de animale!

Comunicat de presa APIA - 24.06.2010 : Control la cererile de finantare depuse de crescatorii de animale! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) -  Centrul Județean Botoșani efectuează controlul administrativ pentru toate cele 1.747 de cereri depuse de crescătorii de ovine/caprine şi un control la faţa locului, respectiv supracontrol, pentru 165 de exploataţii pentru care s-a solicitat Plata Naţională Directă Complementară (CNDP).

Astfel,...

»Citeste tot articolul

Stiri

Valeriu Tabara: Taxa pe terenul lasat nelucrat, din aprilie

Autor:  
Publicat: 18-01-2011
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (2086)  

Valeriu Tabara: Taxa pe terenul lasat nelucrat, din aprilie

Proiectul privind sanctionarea agricultorilor care nu-si lucreaza pamantul sau il lasa necuratat ar putea intra in vigoare din luna aprilie, sustine ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

Respectivul proiect a fost trimis spre avizare premierului Emil Boc si de la 1 februarie va fi supus dezbaterii parlamentare, ceea ce inseamna ca, in aproximativ doua luni, ar putea intra in vigoare.

"Proiectul este gata de acum doua luni si in prezent este trimis spre avizare prim-ministrului Emil Boc", a declarat Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii, pentru Incont.ro.

Astfel, cei care isi lasa terenul parloaga sau nu il lucreaza vor fi amendati cu circa 400 de lei.

Oficialii de la Ministerul Agriculturii declarasera anterior ca romanii care nu-si lucreaza pamantul vor fi sanctionati cu echivalentul subventiei pe hectar.

In 2010, au ramas nelucrate aproximativ 2,9 milioane de hectare dintr-un total de 9,4 milioane de hectare arabile, suprafata sublandu-se fata de 2007, cand terenul necultivat totaliza 1,5 milioane de hectare.

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.