COMUNICAT DE PRESĂ - 28.04.2010

COMUNICAT DE PRESĂ - 28.04.2010 Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă producătorii de lapte că pot solicita, până la data de 14 mai 2010, sprijin financiar destinat deţinătorilor de cotă care au livrat lapte în anul de cotă 2008-2009.

»Citeste tot articolul

Stiri

Ziua de 24 ianuarie NU este libera anul acesta!

Autor:  
Publicat: 18-01-2011
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (2365)  

Ziua de 24 ianuarie NU este libera anul acesta!

Românii nu vor avea liber anul acesta pe 24 ianuarie, deoarece proiectele legislative privind declararea acestei zile ca sărbătoare naţională nu au fost încă aprobate de Parlament şi de Guvern.

Proiectele urmează să fie discutate în plen pentru a se lua o decizie finală, până acum doar senatorii dându-şi acordul asupra proiectului.

"Ziua de 24 ianuarie, când s-a înfăptuit, în 1859, Unirea Ţării Româneşti şi a Moldovei, se declară sărbătoare naţională legală şi va fi denumită 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române", prevede proiectul de lege.

"Au fost două iniţiative legislative pe această temă, însă numai unul a primit aviz favorabil. Acel proiect urmează să fie discutat în plen undeva în luna februarie, când se va lua o decizie finală, însă nu cred că va trece, pentru că nu a fost prea bine primit, deoarece nu încurajează munca. Oricum ar fi, cel puţin anul acesta ziua de 24 ianuarie nu va fi liberă", a spus pentru zf.ro Claudia Boghicevici, vicepreşedintele Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor.

Angajaţii români se află pe ultimele locuri din lume în ceea ce priveşte numărul de zile libere pe care le primesc în afara celor de concediu, întrucât legea permite numai 11 zile libere pentru sărbătorile legale: 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşti, 1 mai, prima şi a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 1 decembrie, prima şi a doua zi de Crăciun.
 

 

 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.