COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI, 26 octombrie 2010 : In atentia crescatorilor de bovine

COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI, 26 octombrie 2010 : In atentia crescatorilor de bovine

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) anunta ca in perioada 01-26 Octombrie 2010 crescatorii de bovine au depus un numar de 9847 cereri pentru 56346 capete, solicitind subventii conform OMADR 215/2010.

Fata de anul 2009 cand au fost depuse un nr. de 12687 cereri, procentul de depunere a cererilor este de 77.61%.

...

»Citeste tot articolul

Stiri

Vezi sumele distribuite de CJ catre primariile din judet!

Autor:  
Publicat: 11-01-2011
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (3434)  

Vezi sumele distribuite de CJ catre primariile din judet!

Dispute aprinse pe saracie! Primarii din judet se afla in aceasta dimineata la sediul Palatului Administrativ, incercand sa obtina, pe ultima suta de metri, ceva mai multi bani decat banuiesc ei ca li s-ar fi repartizat. Asta pentru ca pana astazi nimeni nu a stiut cati bani vor primi din suma alocata judetului Botosani.

Chiar daca, pe site-ul Consiliului Judetean, a fost afisata astazi o distribuire a banilor pe unitati administrative, Cristian Achitei, vicepresedinte CJ, a tinut sa precizeze ca lista va suferi modificari pana la ora 14.00, cand este programata sedinta extraordinara.

"In ceea ce priveste cheltuielile pentru intretinerea drumurilor comunale si judetene, acestea sunt foarte mari, iar fondurile repartizate prin legea bugetului de stat nu satisfac, daca facem comparatia cu nevoile, si nu satisfac nici daca facem comparatia cu sumele care au fost alocate judetului Botosani in anii precedenti. De aceea nu reusim, oricat ne-am stradui, sa oferim o repartizare care sa multumeasca toti primarii din judet, asa cum nu ma multumeste nici pe mine", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

Totodata, Tabuleac recunoaste ca factorul politic are un rol foarte mare in distribuirea acestor sume.

"Multi ocolesc in dezbatere acest argument, dar e limpede pentru toata lumea ca un buget nu are niciun fel de forta juridica. Nu se poate pune in executare numai pentru ca este propus de catre presedintele CJ, el trebuie sa primeasca si aprobare in organul deliberativ, adica in CJ. Chiar daca eu personal nu sunt desatul de multumit in legatura cu proiectul pe care l-am propus, am facut un proiect gandindu-ma si la nevoia de a primi un vot politic pozitiv majoritar in CJ", a precizat Mihai Tabuleac.


La randul sau, Vasile Capota (PDL), primarul comunei Mitoc, spune ca se astepta la aceasta impartire a banilor, aducand si el in discutie factorul politic. 

"Sumele sunt in conformitate cu realitatile din ziua de azi. CJ este un organ eminamente politic si din moment ce este astfel imparte banii politic", a spus Vasile Capota, primarul comunei Mitoc.

Un primar multumit de banii primiti a fost Gheorghe Burlacu (PNL), de la Darabani, avand in vedere ca a primit o suma mai mare decat anul trecut, cand impartirea banilor era facuta de alianta PSD-PDL.

"Nu avem ce comenta, eu sunt multumit de suma acordata de CJ. Fata de anul trecut este mai mare, pentru ca in 2010 am fost prins cu bani mai putini la buget, iar atunci impartirea banilor au facut-o PSD si PDL, iar eu am fost lovit. Cred ca noua alianta din CJ m-a favorizat si pentru asta sunt multumit", a declarat Gheorghe Burlacu, primarul orasului Darabani.

NU la fel de multumit a fost primarul de Dorohoi, Dorin Alexandrescu (PSD), edilul tinand sa precizeze ca in aceeasi situatie s-ar afla aproape toti primarii PSD din judet.

"Din punctul meu de vedere sunt nemultumit, dar nu as vrea sa fac mai multe referiri, pentru ca toti cei care au primit sume mai mari sunt colegii mei si nu as vrea sa fiu inteles gresit. Totuti, cred ca Dorohoiul merita o atentie deosebita, avand in vedere inundatiile de anul trecut. Am primit 1,2 milioane, dar ca sa fac o comparatie cu anul trecut, atunci am avut 2,7 milioane, in conditile in care a fost un an in care nu s-au preconizat acele inundatii. Banii pe care ii primim acum pentru municipiul Dorohoi sunt foarte putini, cred ca factorul politic a contat foarte mult, pentru ca primarii care au avut interventii si au fost nemultumiti in legatura cu sumele repartizate au fost primarii PSD", a declarat primarul de Dorohoi, Dorin Alexandrescu.

VEZI AICI SUMELE DISTRIBUITE DE CONSILIUL JUDETEAN CATRE UNITATILE ADMINISTRATIV-TERITORIALE DIN JUDET!

SEDINTA EXTRAORDINARA A CONSILIULUI JUDETEAN BOTOSANI VA FI TRANSMISA IN DIRECT PE INTERNET, DE www.live.botosani.ro

sursa: www.stiri.botosani.ro

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.