Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Centrul Judetean Botosani informează că în baza RegulamentuluiCE 776/2012, începând cu 16 octombrie, va autoriza la plată avansul de 50% din sprijinul pe suprafata acordat din fonduri europen

 

De acest avans vor beneficia toţi fermierii pentru care s-a finalizat verificarea condiţiilor de eligibilitate în conformitate cu articolul 20 din Regulamentul (CE) nr. 73/2009.

Plăţile în cadrul Campaniei SAPS 2012 se vor face la cursul de schimb de 4,5383 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de...

»Citeste tot articolul

Stiri

Ministrul agriculturii crede că 2011 va fi un an mai bun pentru agricultura românească decât

Autor:  
Publicat: 03-01-2011
Video (0)   Foto (0)   Comentarii (0)   Vizualizari (2643)  

Valeriu Tabără, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, a declarat la The Money Channel că 2011 se anunţă un an mai bun pentru agricultura românească decât 2010 şi a subliniat că actualele condiţii climatice favorizează culturile de primăvară.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, agricultura a tras în jos produsul intern brut al României cu 0,3 puncte procentuale în primele nouă luni ale anului. Tot statisticile INS arată că agricultura, piscicultura şi silvicultura generează 6% din produsul intern brut al României.

Referitor la pretul graului si porumbului domnul Tabara nu anticipează vreo schimbare. "Şi la nivel naţional, şi la nivel internaţional, se vor meţine la nivelul pe care l-am avut anul acesta", a precizat Tabără.

Sursa: The Money Channel

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.