Comunicat de presa APIA - 22.06.2010 : Producatorii agricoli risca sa nu beneficieze de acciza redusa pentru motorina!

Comunicat de presa APIA - 22.06.2010 : Producatorii agricoli risca sa nu beneficieze de acciza redusa pentru motorina! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reaminteşte producătorilor agricoli că riscă să nu beneficieze de acciza redusă pentru motorina utilizată în agricultură dacă nu depun, până la data de 28 iunie 2010, cererea de acord prealabil pentru finanţarea prin rambursare.

»Citeste tot articolul

Stiri

De la 1 ianuarie 2010 dispar cartile de munca! Cum ti se va calcula vechimea de anul viitor?

Autor:  
Publicat: 03-01-2011
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (2152)  

De la 1 ianuarie 2010 dispar cartile de munca! Cum ti se va calcula vechimea de anul viitor?

Cartile de munca, in forma pe care o stim cu totii, vor fi retrase de la 1 ianuarie 2011. Toate informatiile inscrise pe aceste carnete, respectiv vechimea in munca, salariile castigate si locurile de munca ale angajatilor, vor fi preluate in registrul electronic de evidenta a salariatilor, pe care angajatorii il completeaza deja de cativa ani. Eliminarea carnetelor de munca in varianta fizica face parte din programul Guvernului de informatizare a administratiei publice, scrie incont.ro.

Potrivit reprezentantilor Inspectiei Muncii, angajatorii nu vor mai fi obligati, de la 1 ianuarie 2011, sa completeze carnetele de munca cu datele salariatilor, toate acestea fiind preluate in varianta electronica.
 
De asemenea, celor care se angajeaza pentru prima data dupa 1 ianuarie nu li se va mai completa carnet de munca in varianta fizica.
 
Toate datele cuprinse in cartile de munca deja existente au fost transferate in baza de date a Casei Nationale de Pensii, iar carnetele au fost scanate.
 
Pana la jumatatea anului, Casa de Pensii va inapoia cartile de munca titularilor, care le vor pastra pentru eventuale erori aparute in sistemul electronic, scrie sursa citata.
 
Din ianuarie, toate datele de identificare ale salariartilor din Romania, precum si istoricul profesional vor fi inscrise in registrul de evidenta al salariatilor, pe care angajatorii au obligatia sa il completeze si sa il trimita lunar Inspectoratelor Teritoriale de Munca.
 
Pe baza acestor registre electronice se completeaza baza de date cu fiecare modificare aparuta in parcursul profesional al angajatilor (data angajarii si a concedierii, majorari sau miscorari de salariu, reincadrari), astfel incat la data iesirii la pensie casele judetene de pensii vor avea toate datele necesare la calcularea punctajului de pensie.
 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.