COMUNICAT APIA: In atentia fermierilor botosaneni!

COMUNICAT APIA: In atentia fermierilor botosaneni! Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Centrul judetean BOTOSANI, informeaza ca in perioada 1 martie – 25 martie 2013,in cadrul Campaniei de depunere a cererilor pe unitatea de suprafata SAPS 2013, fermierii botosaneni au depus 10.334 de cereri pentru o suprafata totala de 32.471 hectare,ceea ce  reprezinta 66 %  fata de cererile programate pentru aceasta...

»Citeste tot articolul

Stiri

Rugaciune in noaptea dintre ani!

Autor:  
Publicat: 29-12-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (3430)  

Rugaciune in noaptea dintre ani!

Crestinii se pregatesc de intrarea in noul an! Tot mai multe biserici din oras sunt deschise celor care doresc sa isi inceapa anul cu rugaciuni si multumiri, mai ales ca pe 1 ianuarie biserica ortodoxa il cinsteste pe unul dintre cei mai importanti sfinti, si anume Sfantul Vasile cel Mare.

Acesta este si motivul pentru care cei mai multi dintre crestini se vor indrepta catre Biserica "Sfantul Vasile cel Mare", de la Spitalul Judetean.

"Vom incepe pe 31 decembrie 2010, la ora 16.00. Timp de doua ore vom oficia Vecernia cu Litie, pentru ca de la ora 23.00 pana dupa ora 1.00 sa oficiem Utrenia si Moliftele Sfantului Vasile cel Mare. Crestinii sunt asteptati in biserica si pe 1 ianuarie 2011. De la ora 9.00 are loc Sfanta Liturghie, urmata de Moliftele Sfantului Vasile cel Mare", a precizat preotul Petru Chirvase, de la Biserica "Sfantul Vasile cel Mare" din Botosani. 

Si la Biserica "Sfantul Ilie" se vor oficia slujbe in noaptea dintre ani. "Vecernia are loc pe 31 decembrie, intre orele 17.00 si 18.00, iar de la 23.45, chiar inainte de miezul noptii, vom oficia Utrenia si un Te Deum. Pe 1 ianuarie, de la ora 8.30, vom citi Acatistul Sfantului Vasile cel Mare, oficiem Sfanta Liturghie, dupa care Moliftele Sfantului Vasile cel Mare si ale Sfantului Ioan Gura de Aur", a spus parintele Protopop Lucian Leonte, parohul Bisericii "Sfantul Ilie" din Botosani.

Si Biserica "Vovidenia" este deschisa tuturor celor care vor sa intre in noul an incarcati si curatati sufleteste. Astfel, la Biserica Vovidenia slujba va incepe de la ora 21.00, crestinii urmand sa asiste pana la ora 23.00 la citirea Moliftelor Sfantului Vasile Cel Mare si ale Sfantului Ioan Gura de Aur, slujirea in sfantul locas continuand, ca si in celelalte biserici, pe 1 ianuarie. "Pe 1 ianuarie are loc Sfanta Liturghie si Rugaciunea Sfantului Vasile cel Mare", a precizat preot paroh Partenie Apostoaie, de la Biserica "Vovidenia".

Numerosi crestini se indreapta si spre manastirile din oras sau din afara orasului, cum ar fi Manastirea Zosin, dar si Schitul Voronei sau Manastirea Popauti.     

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.