DAN LUCINESCU, Botosani : Martor al unei incredibile Romanii!

DAN LUCINESCU, Botosani : Martor al unei incredibile Romanii!

Un om cat o istorie, o istorie despre comunism, umilinta, durere, martiri si calaii lor. Dan Lucinescu vine din anii negri, cumpliti ai unei Romanii incredibile, o Romanie care a zguduit lumea prin Fenomenul Pitesti, o istorie pe care nu avem voie sa o uitam sau sa o ignoram.

Nascut in Botosani in 1927, Dumitru Dan Lucinescu a fost un apropiat al...

»Citeste tot articolul

Violatorul care a batjocorit o femeie de 82 de ani din Saveni, arestat pentru 30 de zile!

A ajuns dupa gratii! Bestia cu chip de om care marţi a violat cu cruzime o batrână din Săveni a fost arestat pentru 30 de zile. Femeia se află internată în Spitalul de Obstetrica-Ginecologie Botoşani, sub îngrijire de specialitate, medicii spunând că starea ei a fost gravă.

Marti, la ora 20.20,...

»Citeste tot articolul

Evenimente Culturale

Flamanzenii au iesit in strada de Craciun!

Autor:  
Publicat: 29-12-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (1)   Vizualizari (5932)  

Flamanzenii au iesit in strada de Craciun!

Obiceiuri de iarna, datini si respect fata de traditiile poporului roman! Asta au aratat autoritatile din Flamanzi care de cativa ani organizeaza in micul orasel moldav, cu sonoritati istorice care mai degraba dor decat tresalta, un eveniment care demonstreaza ca flamanzenii stiu a-si respecta inaintasii, dar si prezentul curat, neprelucrat de oarece influente aduse sau impuse.

Consiliul Local Flamanzi, Primaria Flamanzi, in colaborare cu Asociatia Cultural-Sportiva "3 generatii" Flamanzi au organizat pe 27 decembrie a patra editie a Festivalului interjudetean de Datini si Obiceiuri de Iarna.Evenimentul, care s-a desfasurat pe scena din Piata Sfatului, a debutat cu o parada a participantilor, urmata de un cuvant al primarului Constantin Pitorac.

Au strans ropote de aplauze Asociatia Cultural-Sportiva "3 generatii", care a prezentat publicului Formatia de dansuri a ansamblului, dansatori care au adus pe scena folclor autentic din zona Flamanzi.

La fel de apreciate au fost momentele oferite de Ansamblul de Datini si Obiceiuri Populare de Iarna din Copalau, dar si ansamblurile de dansuri si obiceiuri populare de iarna din Raucesti, judetul Neamt, precum si din Ciohorani, judetul Iasi, Onesti, judetul Bacau, Ansamblul "Colinda" al Palatului Culturii din Soroca. De asemenea, au evoluat artistii Ansamblului de Datini si Obiceiuri Populare de Iarna Flamanzi si cei ai Ansamblului de Datini si Obiceiuri din comuna Berchisesti, judetul Suceava.Fiecare participant a primit din partea primarului orasului Flamanzi, Constantin Pitorac, cate un trofeu, o diploma si un colac traditional cald.

 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. brisiuc
    2012-01-09 16:04
    Raspunde
    1.

    colacu e facut la brutaria...lui toma lipciuc???

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.