Pompieri dorohoieni la "10 pentru Romania"!

Pompieri dorohoieni la Romania ii cinsteste, iar cei carora le-au salvat vietile le vor fi vesnic recunoscatori. Patru pompieri din cadrul Detasamentului Dorohoi, angajati care la inundatiile din vara anului 2010 si-au pierdut propriile case in timp ce se aflau la datorie, au fost nominalizati pentru un premiu in cadrul Galei "10 pentru Romania", care s-a desfasurat miercuri seara, la Ateneul...

»Citeste tot articolul

Mihai Tabuleac: "Dacă Finanţele repartizează 80%, atunci 20% repartizează liderii de partid"

Mihai Tabuleac:

Presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, recunoaste ca anul bugetar 2011 va ridica unele probleme, indeosebi prin prisma schimbarilor care au intervenit in ceea ce priveste procedura de elaborare a bugetului. O modificare este aceea ca toate administratiile locale au ca obligatie, anul acesta, stingerea arieratelor.

"Trebuie sa iti...

»Citeste tot articolul

Evenimente Culturale

Flamanzenii au iesit in strada de Craciun!

Autor:  
Publicat: 29-12-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (1)   Vizualizari (5210)  

Flamanzenii au iesit in strada de Craciun!

Obiceiuri de iarna, datini si respect fata de traditiile poporului roman! Asta au aratat autoritatile din Flamanzi care de cativa ani organizeaza in micul orasel moldav, cu sonoritati istorice care mai degraba dor decat tresalta, un eveniment care demonstreaza ca flamanzenii stiu a-si respecta inaintasii, dar si prezentul curat, neprelucrat de oarece influente aduse sau impuse.

Consiliul Local Flamanzi, Primaria Flamanzi, in colaborare cu Asociatia Cultural-Sportiva "3 generatii" Flamanzi au organizat pe 27 decembrie a patra editie a Festivalului interjudetean de Datini si Obiceiuri de Iarna.Evenimentul, care s-a desfasurat pe scena din Piata Sfatului, a debutat cu o parada a participantilor, urmata de un cuvant al primarului Constantin Pitorac.

Au strans ropote de aplauze Asociatia Cultural-Sportiva "3 generatii", care a prezentat publicului Formatia de dansuri a ansamblului, dansatori care au adus pe scena folclor autentic din zona Flamanzi.

La fel de apreciate au fost momentele oferite de Ansamblul de Datini si Obiceiuri Populare de Iarna din Copalau, dar si ansamblurile de dansuri si obiceiuri populare de iarna din Raucesti, judetul Neamt, precum si din Ciohorani, judetul Iasi, Onesti, judetul Bacau, Ansamblul "Colinda" al Palatului Culturii din Soroca. De asemenea, au evoluat artistii Ansamblului de Datini si Obiceiuri Populare de Iarna Flamanzi si cei ai Ansamblului de Datini si Obiceiuri din comuna Berchisesti, judetul Suceava.Fiecare participant a primit din partea primarului orasului Flamanzi, Constantin Pitorac, cate un trofeu, o diploma si un colac traditional cald.

 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. brisiuc
    2012-01-09 16:04
    Raspunde
    1.

    colacu e facut la brutaria...lui toma lipciuc???

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.