COMUNICAT DE PRESĂ - 15.04.2010

COMUNICAT DE PRESĂ - 15.04.2010 Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) – Centrul Județean Botoșani informează că de la lansarea campaniei SAPS 2010, au fost depuse 16.663 de cereri pentru suprafața de circa 52.223 ha.

»Citeste tot articolul

Meteo

Meteorologii anunţă zile geroase, cu minime de minus 15 grade

Autor:  
Publicat: 29-12-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (2182)  

Meteorologii anunţă zile geroase, cu minime de minus 15 grade

Gerul va deveni o prezenţă insistentă în cea mai mare parte a ţării. Înainte de anul nou, nucleul de aer extrem de rece iese însă spre Ucraina şi Belarus, aşa că gerul se mai înmoaie la noi, dar, revine în forţă în prima zi a anului 2011.

După o noapte rece şi cu ninsori destul de active, ziua de marţi se anunţă mai liniştită. Ninsorile se restrâng ca arie şi se mai domolesc, urmând să fie ceva mai prezente doar pe seară în nord-vestul ţării. Vântul însă nu se lasă şi va continua să sufle în rafale susţinute nu numai în zona înaltă de munte, ci şi în cele joase din sud-est, în timp ce maximele abia dacă trec de limita de îngheţ, şi asta doar pe litoral. În rest, vorbim de valori între minus 6 şi cel mult zero grade Celsius.

Moldova are încă parte de ninsori, dar mai slabe decât ieri. Spre nord chiar se zăreşte şi soarele peste zi, dar pe fond termic scăzut, cu minus 3-4 grade în nord până la cel mult 0 în sud.

Miercuri gerul se ascute, dar cerul va mai fi încărcat de nori doar prin nordul ţării unde însă ninsorile sunt uşoare. Vântul rămâne mai agitat doar la munte, unde însă va fi suficient de activ ca să spulbere zăpada. Maximele, cum ziceam, scad, aşa că vom avea între minus 8 grade în estul Transilvaniei până la cel mult 0 grade în Deltă şi pe litoral. Sudul ţării mai are în plus câteva ore de ceaţă asociată şi cu chiciură.

Joia care vine păstrează acelaş aer glacial peste întreaga ţară. Cerul însă rămâne variabil şi doar trecător se mai aventurează câte un fulg de nea în nordul extrem a ţării. Termic nu se produc scimbări remarcabile faţă de ziua de mâine, aşa că vom avea valori de la minus 8 la cel mult 2 grade. Aceeaşi ceaţă va bifa ca şi miercuri zonele joase ale ţări, informeaza Realitatea.net.
 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.