COMUNICAT DE PRESĂ - 12.05.2010

COMUNICAT DE PRESĂ - 12.05.2010 Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reaminteşte cumpărătorilor care achiziţionează lapte, precum şi producătorilor deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe, că declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzările realizate în anul de cotă 2009/2010, se depun până la data de 14 mai 2010.

»Citeste tot articolul

Stiri

Lupta pentru putere in PD-L

Autor:  
Publicat: 13-10-2010
Video (0)   Foto (0)   Comentarii (0)   Vizualizari (2445)  

Lupta pentru putere a fost declansata in PD-L, odata cu anuntul ca Teodor Baconschi isi face publica platforma. Mutarea proaspatului democrat liberal survine la doar cateva ore dupa ce Vasile Blaga a declarat ca ar candida la sefia PD-L, dar nu impotriva lui Boc.

In Partidul democrat liberal lucrurile incep sa se precipite, iar polii de putere par sa se divizeze. Dupa ce faimoasa tripleta BVB a fost scoasa de la Guvernare, si-a anuntat intrarea in PD-L Teodor Baconschi, actual ministru de Externe.

Gandul scrie ca acesta isi va anunta miercuri platforma crestin-democrata la Ateneu, unde l-a invitat si pe presedintele Traian Basescu.

Miza impingerii in fata a ministrului de Externe este refacerea imaginii PD-L, prabusit in increderea populatiei, scopul pe termen lung fiind pregatirea sa ca viitor candidat la presedintie, posibilitate anuntata chiar de seful statului cu putin timp in urma.

Astfel ca Baconschi va lansa Fundatia Crestin Democrata cu intentia de a regrupa taberele pedeliste, promitand ca va gasi "toate formulele de complementaritate pentru ca sensibilitatea liberala si cea crestin-democrata sa poata coabita".

Tot pentru o imbunatatire a imaginii se pare ca mai multi democrat liberali incearca "sa scape" de Roberta Anastase, asa cum dezvaluie si Romania Libera in editia de miercuri.

Dupa scandalul iscat de votul de la Legea Pensiilor, care o are protagonista principala pe Roberta Anastase, tot mai multe initiative legislative sunt intarziate. Si este vorba de proiecte de legi importante, convenite cu FMI sa fie definitivate cat mai curand, insa ele sunt blocate si de parlamentarii Opozitiei, dar si de cei ai Puterii. Desi varianta oficiala este ca PD-L o sustine in continuare pe Roberta Anastase la sefia Camerei Deputatilor, unii dintre ei doresc ca aceasta sa fie data jos din functie.

"Daca am inlocui-o acum pe Roberta ar da foarte prost la imagine. Ar fi un meci castigat pentru opozitie", recunosc unii pedelisti.

Internele vor sa controleze bazele de date ale primariilor

Dorinta de preluare a controlului pare sa fie o trasatura comuna a celor din PD-L. Jurnalul National anunta in editia de miercuri ca noul ministru de Interne, Traian Igas, lucreaza la o hotarare de Guvern prin care ar obliga toate primariile din tara sa puna la dispozitia MAI toate bazele de date, fie ca este vorba despre o cerere pentru obtinerea unui certificat de urbanism, fie ca este vorba despre un contract incheiat cu o firma.

Cei de la Jurnalul National cred ca aceasta actiune are drept scop preluarea controlului de catre actuala guvernare care vrea sa controleze tot. Mai mult, in timpul campaniilor electorale, astfel de date sunt mana cereasca.
 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.