COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI, 5 octombrie 2010 - Cine beneficiaza de ajutoare alimentare din fonduri europene!

COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI, 5 octombrie 2010 - Cine beneficiaza de ajutoare alimentare din fonduri europene!

Pentru corecta informare a opiniei publice şi a instituţiilor de presă asupra derulării Planului European de Ajutoare către persoanele Defavorizate (PEAD) 2010, vă comunicăm următoarele:

Furnizarea de ajutoare alimentare, din fonduri europene, pentru persoanele defavorizate se află în al treilea an de derulare...

»Citeste tot articolul

Meteo

Toamna cu soare!

Autor:  
Publicat: 12-10-2010
Video (0)   Foto (0)   Comentarii (0)   Vizualizari (2018)  

Luni, presiunea atmosferică este în creştere uşoară, aşa că vin şi veştile ceva mai bune: vremea se îndreaptă. Cerul este variabil, iar singurul fenomen meteorologic demn de menţionat al zilei este ceaţa, prezentă dimineaţa, dar pe arii restrânse. Vântul mai suflă cu putere doar în Delta Dunării. Din punct de vedere termic va fi mai bine, cu maxime în creştere, care se situează între 12 şi 19 grade.

Vreme frumoasă în vest, în nord şi în centru, cu cer variabil şi vânt slab întreaga zi. Ziua începe cu ceaţă pe arii restrânse în zonele joase şi brumă în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei. Deşi în creştere uşoară, maximele rămân cu 3,4 grade sub mediile climatologice. Sunt prognozate 13 grade în Braşov, 14 la Cluj Napoca şi 15 în Baia Mare şi la Oradea, şi un grad în plus, 16 la Timişoara.

În sud ziua e comparabilă cu cea de dumnică în Oltenia, adică cer parţial acoperit de nori şi maxime de 16 grade la Râmnicu Vâlcea, 18 la Drobeta şi 17 la Craiova. În Muntenia însă timpul se îndreaptă semnificativ. Nu mai plouă şi maximele cresc cu până la 7,8 grade. Se ating 17 grade în Buzău, 18 la Călăraşi şi 19 la Giurgiu.

Mai cald este şi în Moldova. Pe ici pe colo mai sunt înnorări temporare, dar nu plouă. Deşi încălzirea este evidentă, maximele nu ating încă valorile normale pentru data din calendar. Meteorologii prognozează 16 grade la Galaţi, 17 la Focşani, 15 în Bacău şi la Iaşi şi 13 la Suceava.

Marţi ne vom bucura de o zi de toamnă frumoasă în cea mai mare parte a ţării. Doar peste extremitatea sudică se adună mai mulţi nori, care izolat pot lăsa ploi slabe. Ziua începe cu ceaţă în zonele joase. Dimineaţa va fi mai rece în depresiunile din estul Transilvaniei, unde temperaturile negative de la nivelul solului favorizează formarea brumei. Maximele vor fi cuprinse între 11 şi 19 grade.

Miercuri cerul e încărcat de nori peste sud-vestul şi sudul ţării, şi la munte, dar va ploua pe arii restrânse. În celelalte regiuni vremea e încă plăcută, fără precipitaţii. În estul Transilvaniei sunt condiţii de apariţie a brumei, iar în restul ţării izolat în primele ore va fi ceaţă. La amiază termometrele vor arăta maxime de la 11 la 19 grade. (Realitatea.net)

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.