Cristian Roman: "Fermierii botosaneni risca sa nu-si primeasca subventiile"

Cristian Roman: Potrivit celor spuse de reprezentantul Guvernului in teritoriu, Cristian Roman, in judetul Botosani sunt 5.413 fermieri, dintre care 2.727 de fermieri sunt implicati in procesul de determinarea suprafetelor prin teledetectie...

»Citeste tot articolul

Stiri

Politistul-fotbalist, in atentia superiorilor dupa ce arbitrul competitiei a fost batut!

Autor:  
Publicat: 07-10-2010
Video (0)   Foto (0)   Comentarii (0)   Vizualizari (2682)  

Situaţie inedită la un eveniment sportiv din judeţul Botoşani! Un agent de poliţie care trebuia să asigure ordinea publică în timpul unui meci de fotbal făcea parte din echipa gazdă. În timpul competiţiei s-a iscat un conflict, arbitrul fiind bătut de doi dintre colegii de echipă ai poliţistului. Pe lângă cei doi agresori, oamenii legii vor cerceta acum şi dacă agentul de poliţie a acţionat corect în timpul altercaţiei produse. 

În ziua de 25 septembrie, între orele 17.00-19.00, pe stadionul din localitatea Rogojeşti, comuna Mihăileni, judeţul Botoşani, a fost organizat meciul de fotbal din Divizia Judeţeană între echipa gazdă, Bucovina Rogojeşti, şi AS Roma, din localitatea Roma.

În minutul 60 al meciului, între jucătorii echipei gazdă şi arbitrul central a avut loc o altercaţie fizică, în contextul luării de către acesta a unei decizii controversate, împrejurare în care arbitrul B. Dumitru a fost lovit cu pumnii şi picioarele.

Ordinea publică cu prilejul manifestaţiei sportive era menţinută de către unul dintre agenţii din cadrul Postului de Poliţie Mihăileni, poliţistul fiind şi el legitimat la echipa gazdă.

Considerând că meciul de fotbal, dat fiind şi numărul redus de spectatori (aproximativ 20 persoane), prezintă un risc minim în planul ordinii publice, la solicitarea antrenorului echipei gazdă, poliţistul a acceptat să figureze ca rezervă, numărul de jucători necesar pentru începerea meciului nefiind întrunit.

În momentul producerii incidentului agentul de poliţie a intervenit pentru aplanarea acestuia. Ulterior, partea vătămată a fost invitată la sediul Postului de poliţie Mihăileni, unde a depus plângere penală faţă de doi jucători de la echipa gazdă, respectiv N. Sorin şi S. Mihai, fiind întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire şi alte violenţe.

Totodată, cercetările în cauză au fost preluate de către cadre ale Biroului Ordine Publică Rural -  Poliţia Municipiului Dorohoi.

De asemenea, victima a fost examinată medico-legal, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 28.09.2010, să se prezinte la Poliţia municipiului Dorohoi, pentru a depune la dosarul cauzei certificatul medico-legal şi înregistrarea video a evenimentului.

Constatându-se că în cauză au fost încălcate prevederile legale privind organizarea competiţiilor sportive, faţă de organizatorul competiţiei, N. Sorin, din localitatea Mihăileni, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în cuantum de 3.000 lei.

În ceea ce priveşte modul în care a acţionat agentul de poliţie, documentaţia întocmită de poliţiştii din cadrul Biroului Ordine Publică Rural a fost înaintată Serviciului de Resurse Umane din cadrul IPJ Botoşani, urmând a se stabili dacă au fost încălcate de către agent atribuţiile de serviciu, informeaza IPJ Botoşani.

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.