COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI: In atentia fermierilor care intentioneaza sa acceseze credite

COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI: In atentia fermierilor care intentioneaza sa acceseze credite

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) eliberează adeverinţe pentru beneficiarii plăţilor pe suprafaţă care intenţionează să acceseze credite de la băncile care au încheiat convenţii cu Agenţia pentru finanţarea activităţilor curente.

Convenţiile au fost încheiate de APIA cu două bănci, Banca...

»Citeste tot articolul

Stiri

Dezastru in universitatile iesene!

Autor:  
Publicat: 07-10-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (2399)  

Dezastru in universitatile iesene!

Esec rasunator al universitatilor ieşene, unde aproximativ 60 la suta dintre locurile scoase la concurs au ramas neocupate, din cauza lipsei candidatilor. Mai mult, absolventi de liceu cu note de 6 sau 5 au devenit studenti la Universitatea "Al. I. Cuza", Universitatea Tehnica "Gh. Asachi" sau cea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara "Ion Ionescu de la Brad".

La "Cuza", ultimele medii de admitere la facultati precum Istorie, Litere, Economie si Administrarea Afacerilor (FEEA) sunt 6.20 sau 6.07. In acelasi timp, si la facultatile de la UTI, unde acum cativa ani buni era o concurenta acerba si nicio medie de 9 nu-ti garanta un loc, s-a ajuns in situatia in care, cu putin peste 5, sa te poti lauda ca esti student politehnist, scrie bzi.ro.

Conform sursei citate, cauzele sunt datorate faptului ca, in ultimii ani, atat populatia scolara cat si cifra absolventilor de clasa a XII-a, care sunt declarati admisi la examenul de bacalaureat, au scazut constant, institutiile de invatamant superior continuand sa pastreze o cifra finala a locurilor nemodificata, comparativ cu anii trecuti.

La finalul saptamanii trecute, UTI, UAIC si Agronomia au finalizat deja si admiterea de toamna. Rezultatele complete si ultimele medii de intrare la facultate pot fi vizualizate pe adresele: univagro-iasi.ro, pentru Agronomie, infouaic.com, pentru Universitatea Cuza, sau tuiasi.ro, pentru Universitatea Tehnica.
 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.