COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI - În atenția producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate

COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI - În atenția producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate

Conform criteriilor de delimitare a Zonelor Defavorizate de Condiții Naturale Specifice, în județul Botoșani, au fost declarate ca fiind zone defavorizate arealele comunelor: HLIPICENI, LUNCA și RĂUSENI.

1.Condiţiile  de eligibilitate
Beneficiarii,  trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
...

»Citeste tot articolul

Stiri

Stare tensionata in randul parintilor din Candesti, din cauza comasarii scolilor!

Autor:  
Publicat: 07-10-2010
Video (0)   Foto (0)   Comentarii (0)   Vizualizari (2460)  

La Inspectoratul Scolar Judetean au ajuns doua memorii din partea parintilor ai caror copii vor trebui sa faca naveta incepand cu acest an scolar, pe o distanta de 5 kilometri, pana la scoala din centrul comunei Candesti. Parintii sunt nemultumiti, desi reprezentantii ISJ spun ca s-a pus la dispozitie si un microbuz pentru naveta copiilor, intrucat nu este normal ca o scoala sa functioneze doar cu 20 de elevi.

Desi Scoala din satul Talpa si Scoala din satul Candesti Bucovina nu erau printre acele scoli anuntate pentru a fi comasate, decizia a fost luata saptamana trecuta, fapt ce i-a luat prin surprindere chiar si pe parintii elevilor, care s-au prezentat la sediul ISJ pentru a-si exprima nemultumirile.

"Scoala de la Talpa este buna, sunt conditii, copiii sunt mici ca sa-i trimiti 5 kilometri si microzubul acum e bun, acum se defecteaza, de nenumarate ori au mers copiii si pe jos. Copiii sunt in prezent la Scoala din Candesti, sa vedem ce rezolvam la inspectorat. Noi vrem sa se redeschida scoala, daca tot avem scoala in sat", a precizat una dintre mamele care s-au prezentat marti la ISJ.

Memoriul depus astazi de parintii elevilor care au fost mutati de la Scoala din Talpa a fost semnat de 21 de parinti, fiind inregistrat un memoriu asemenator si luni, de la parintii elevilor care s-au transferat din Scoala din Candesti Bucovina, acea reclamatie fiind semnata de 13 parinti.

"S-a luat decizia comasarii a doua scoli, din satul Talpa si Candesti Bucovina, pentru ca numarul de elevi este foarte mic. Majoritatea celor care semneaza reclamatia cu comasarea scolii din Candesti Bucovina sunt de etnie ucraineana si spun ca se pierd din traditiile lor din moment ce copiii lor vor invata printre romani. Am inteles ca saptamana trecuta s-a decis comasarea acestor doua scoli. Parerea mea e ca unul dintre cadrele didactice al carui post a fost desfiintat prin comasare i-a starnit pe acesti parinti", a spus Daniel Botezatu, directorul general adjunct al ISJ Botosani.

Tot pentru comasare se pare ca sunt propuse si Scolile I-IV, din Curtesti si Tudora, in prezent fiind analizate oportunitatile, dar sa nu fie afectate cadrele didactice si sa fie asigurat si transportul elevilor.
 

Sursa: www.stiri.botosani.ro

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.