COMUNICAT APIA BOTOSANI - 30 mai 2011 : Crescatorii de animale pot solicita vizarea cererilor de solicitare a primei pe cap de animal!

COMUNICAT APIA BOTOSANI - 30 mai 2011 : Crescatorii de animale pot solicita vizarea cererilor de solicitare a primei pe cap de animal!

In baza prevederilor OMADR nr. 108/2011 si a Adresei APIA Bucuresti nr. 17784 / 27.05 2011 privind stabilirea modului de implementare, a conditiilor specifice si a criteriilor de eligibilitate pentru aplicarea schemelor de plati nationale directe complementare in sectorul zootehnic la speciile ovine/caprine, in acord cu reglementarile comunitare in domeniu,...

»Citeste tot articolul

Avertizari

Directia Apelor Prut contrazice afirmatiile moldovenilor despre pericolul barajului Stanca-Costesti

Autor:  
Publicat: 09-07-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (3521)  

Directia Apelor Prut contrazice afirmatiile moldovenilor despre pericolul barajului Stanca-Costesti

Conform avertizarii INHGA, COD ROSU, viitura din Ucraina se propaga pe teritoriul romanesc. Nivelul Prutului, la statia Cernauti, in zona ucraineana, este in acest moment in scadere. La statia Oroftiana, Prutul inregistreaza un nivel de 790 cm, cu 140 cm peste cota de pericol si tendinta este de crestere usoara. Cota prognozata la statia Oroftiana este de 810 cm, fata de 860 cm, cat s-a inregistrat in anul 2008. (Cota prognozata la statia Oroftiana este cu circa 50 cm mai mica decat in cea din anul 2008).

Viitura se va propaga in urmatoarele ore pe sectorul Oroftiana-Radauti Prut, la statia Radauti Prut, fiind deja depasita cota de atentie. In prezent, sunt evacuate preventiv familiile din Radauti-Prut care au ramas in zona inundabila, dupa viitura din 2008.

Viitura formata pe raul Prut va fi atenuata in acumularea Stanca-Costesti, acumulare care s-a comportat foarte bine din punct de vedere tehnic, pe perioada tranzitarii viiturilor anterioare (cu debite maxime de 1750 mc/s, 2020 mc/s si 2170 mc/s, incepand cu data de 22 iunie).

In acest moment, cota in lacul de acumulare Stanca-Costesti este constanta de trei ore, fiind pregatita sa preia volumul suplimentar al viiturii care vine din amonte.

Rezerva in lacul de acumulare este de circa 250 mil mc. de apa, iar debitul evacuat este de 830 mc/s si se va mentine constant in perioada urmatoare. Digurile din aval asigura tranzitarea in siguranta a debitului evacut din acumularea Stanca-Costesti.

Precizam faptul ca manevrele efectuate de specialistii Apelor Romane respecta intocmai Regulamentul de Exploatare incheiat in baza acordului hidrotehnic romano-moldovean si sunt luate in comun cu Partea Moldoveneasca.

În funcţie de evoluţia situaţiei hidrologice, vom reveni cu informaţii suplimentare.


Compartiment Relatii cu presa,
Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, IASI

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.