COMUNICAT DE PRESA APIA - 08.07.2010: In atentia apicultorilor !

COMUNICAT DE PRESA APIA - 08.07.2010: In atentia apicultorilor !

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează apicultorii că termenul limită pentru depunerea cererilor de plată pentru acţiunile realizate în acest an este 16 august 2010.

Acţiunile pentru care se acordă sprijin financiar sunt lupta contra varoozei, respectiv cumpărarea de mătci provenite...

»Citeste tot articolul

Avertizari

R. Moldova: O viitura puternica pe raul Prut, asteptata in jurul orei 17.00!

Autor:  
Publicat: 09-07-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (2252)  

R. Moldova: O viitura puternica pe raul Prut, asteptata in jurul orei 17.00!

Autoritatile din R. Moldova au anuntat ca o noua viitura puternica este asteptata in jurul orei 17.00, si ar putea pune in pericol barajul de la Costesti-Stanca, de pe Prut, relateaza televiziunile moldovene.

Autoritatiile moldovene au cerut ajutor logistic si uman din partea Romaniei, Ucrainei si a Rusiei, in timp ce Ministerul de Interne de la Chisinau estimeaza ca situattia din satele inundate se va agrava.

"Viitura din jurul orelor 17.00 va fi a sasea la numar si cred ca va fi un fel de `al noualea val`. Este cea mai puternica viitura in conditiile cand toate luncile in zonele raului Prut sunt umplute cu apa. Spre seara nivelul raului Prut va fi de 5 metri. Debitul este de 800 de metri cubi pe secunda, fata de 120-200 de metri cubi pe secunda in mod normal", a subliniat ministrul de interne, citat de Info-Prim Neo, relateaza NewsIn.

Deversarile din lacul de acumulare Costesti-Stanca au fost majorate pana la 800 de metri cubi pe secunda. In lac, nivelul apei este in usoara descrestere, avand in amonte 95,06 metri, la o cota critica de 95,8 metri.
 

www.stiri.botosani.ro

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.