Comunicat de presa APIA - 24.06.2010 : Control la cererile de finantare depuse de crescatorii de animale!

Comunicat de presa APIA - 24.06.2010 : Control la cererile de finantare depuse de crescatorii de animale! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) -  Centrul Județean Botoșani efectuează controlul administrativ pentru toate cele 1.747 de cereri depuse de crescătorii de ovine/caprine şi un control la faţa locului, respectiv supracontrol, pentru 165 de exploataţii pentru care s-a solicitat Plata Naţională Directă Complementară (CNDP).

Astfel,...

»Citeste tot articolul

Avertizari

Sute de persoane evacuate din calea Prutului!

Autor:  
Publicat: 09-07-2010
Video (0)   Foto (0)   Comentarii (0)   Vizualizari (1764)  

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Botoşani a decis în această dimineaţă evacuarea persoanelor din zona inundabilă a râului Prut. Decizia a fost luată ca urmare a creşterii cotei râului Prut la intrarea în ţară.

Potrivit specialiştilor Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Botoşani, Prutul măsura la Oroftiana, la ora 14.00, 790 cm, cu 140 cm peste cota de pericol. La aceeaşi oră, la Rădăuţi Prut, avea 413 cm, cu 3 cm peste cota de inundaţie.

În satul Baranca, comuna Hudeşti, 101 persoane care locuiau în 26 de case, ce au rezistat inundaţiilor din 2008 şi erau folosite ca locuinţe de vară, au fost înştiinţate să părăsească zona. Pompierii, poliţiştii din comuna, poliţiştii de frontieră şi membri ai serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă i-au ajutat să-şi adune lucrurile şi animalele şi să le ducă la locuinţele construite la sfârşitul anului 2008, într-o zonă fără risc de inundaţii.

Urmare a înştiinţării transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani, încă din data de 8 iulie 2010, autorităţile locale din comuna Hudeşti au evacuat din lunca râului Prut stânile, oamenii şi utilajele din balastiere.

În comuna Rădăuţi Prut, în jur de 70 de persoane din 27 locuinţe din localităţile Rădăuţi Prut şi Rediu sunt evacuate în acest moment. O parte dintre acestea se vor duce la imobilele proprietate construite după inundaţiile din 2008 într-o zonă fără risc. Celelalte persoane vor fi cazate rude. Trei dintre ele vor fi adăpostite la şcoala din localitate.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.