COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI: In atentia fermierilor care intentioneaza sa acceseze credite

COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI: In atentia fermierilor care intentioneaza sa acceseze credite

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) eliberează adeverinţe pentru beneficiarii plăţilor pe suprafaţă care intenţionează să acceseze credite de la băncile care au încheiat convenţii cu Agenţia pentru finanţarea activităţilor curente.

Convenţiile au fost încheiate de APIA cu două bănci, Banca...

»Citeste tot articolul

Avertizari

ALERTA 9 iulie 2010 - Prutul a crescut cu peste 4 metri în ultimele 25 de ore!

Autor:  
Publicat: 09-07-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (2501)  

ALERTA 9 iulie 2010 - Prutul a crescut cu peste 4 metri în ultimele 25 de ore!

Cotele râului Prut la intrarea în ţară au crescut, în ultimele 25 ore, cu 4 metri şi 10 de cm, potrivit măsurătorilor efectuate de lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoşani.

Astfel că, astăzi dimineaţă la ora 7.00, în punctul pluviometric Oroftiana, cota de pericol (650 cm) a fost depăşită cu 85 cm.

Tendinţa este în continuare de creştere a cotelor, dar nu cu aceeaşi rapiditate. La aceste cote nu există riscul ca gospodăriile cetăţenilor să fie inundate. Apa ieşită din matcă a inundat doar locurile joase din lunca Prutului.

Urmare a evoluţiei situaţiei hidrologice din ultimele ore, a fost instituit COD ROŞU pe Prut, sector Oroftiana – Rădăuţi Prut, pentru intervalul 9 iulie, ora 2.00 – 9 iulie, ora 16.00.

Primăriile localităţilor limitrofe râului Prut pe sectorul vizat, respectiv Suharău, Hudeşti, Darabani, Păltiniş, Rădăuţi – Prut au fost notificate să evacueze cetăţenii care desfăşoară activităţi în lunca Prutului precum şi utilajele din balastiere şi a animalelor aflate la păşunat, să avertizeze populaţia să nu desfăşoare activităţi în zonele inundabile şi în lunca Prutului, să instituie serviciul de permanenţă la primării, să monitorizeze cursul râului şi să evacueze populaţia, dacă apa se va apropia de gospodăriile lor.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani a deplasat în zonă două echipaje pentru monitorizarea situaţiei şi evacuarea populaţiei, dacă acest lucru se va impune.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.