Comunicat de presa APIA - 24.06.2010 : Control la cererile de finantare depuse de crescatorii de animale!

Comunicat de presa APIA - 24.06.2010 : Control la cererile de finantare depuse de crescatorii de animale! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) -  Centrul Județean Botoșani efectuează controlul administrativ pentru toate cele 1.747 de cereri depuse de crescătorii de ovine/caprine şi un control la faţa locului, respectiv supracontrol, pentru 165 de exploataţii pentru care s-a solicitat Plata Naţională Directă Complementară (CNDP).

Astfel,...

»Citeste tot articolul

Avertizari

ALERTA 9 iulie 2010 - Prutul a crescut cu peste 4 metri în ultimele 25 de ore!

Autor:  
Publicat: 09-07-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (2564)  

ALERTA 9 iulie 2010 - Prutul a crescut cu peste 4 metri în ultimele 25 de ore!

Cotele râului Prut la intrarea în ţară au crescut, în ultimele 25 ore, cu 4 metri şi 10 de cm, potrivit măsurătorilor efectuate de lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoşani.

Astfel că, astăzi dimineaţă la ora 7.00, în punctul pluviometric Oroftiana, cota de pericol (650 cm) a fost depăşită cu 85 cm.

Tendinţa este în continuare de creştere a cotelor, dar nu cu aceeaşi rapiditate. La aceste cote nu există riscul ca gospodăriile cetăţenilor să fie inundate. Apa ieşită din matcă a inundat doar locurile joase din lunca Prutului.

Urmare a evoluţiei situaţiei hidrologice din ultimele ore, a fost instituit COD ROŞU pe Prut, sector Oroftiana – Rădăuţi Prut, pentru intervalul 9 iulie, ora 2.00 – 9 iulie, ora 16.00.

Primăriile localităţilor limitrofe râului Prut pe sectorul vizat, respectiv Suharău, Hudeşti, Darabani, Păltiniş, Rădăuţi – Prut au fost notificate să evacueze cetăţenii care desfăşoară activităţi în lunca Prutului precum şi utilajele din balastiere şi a animalelor aflate la păşunat, să avertizeze populaţia să nu desfăşoare activităţi în zonele inundabile şi în lunca Prutului, să instituie serviciul de permanenţă la primării, să monitorizeze cursul râului şi să evacueze populaţia, dacă apa se va apropia de gospodăriile lor.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani a deplasat în zonă două echipaje pentru monitorizarea situaţiei şi evacuarea populaţiei, dacă acest lucru se va impune.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.