COMUNICAT APIA BOTOSANI - 14. februarie 2011: In atentia fermierilor!

COMUNICAT APIA BOTOSANI - 14. februarie 2011: In atentia fermierilor!

Centrul Local A.P.I.A. Botosani anunţă pe toţi fermierii din Municipiul Botosani ca miercuri, 16 februarie a.c., va avea loc sedinta de informare cu privire la termenele si modalitatea de depunere a cererilor de plata in cadrul masurilor/schemelor de sprijin pe suprafata  - CAMPANIA  SAPS 2011.

Totodata, fermierii vor fi informati si...

»Citeste tot articolul

Meteo

Inceput de iulie: După un weekend ploios, vremea dă semne de încălzire

Autor:  
Publicat: 09-07-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (2771)  

Inceput de iulie: După un weekend ploios, vremea dă semne de încălzire

România rămâne sub masa de aer polară pe tot parcursul acestui sfârşit de săptămână. Abia spre începutul săptămânii viitoare vremea dă uşoare semne de încălzire. Până atunci, ploile continuă în jumătatea de est, vineri şi sâmbătă, iar duminică se mută în nord.

Vineri în jumătatea estică a ţării cad local averse, dar nu lipsesc nici descărcările electrice şi intensificările temporare de vânt. În sud-est ploile sunt chiar abundente, iar cantităţile de apă depăşesc 25 - 30 l/mp şi sunt posibile şi căderi de grindină. La mare, plouă în cea mai mare parte a zilei, mercurul nu se dilată peste 22-24 de grade Celsius, iar vântul suflă destul de tare în timpul ploilor. Nici apa mării nu e mai primitoare cu cele 22-24 de grade de la ţărm.

Sâmbătă în jumătatea de est a ţării cad pe arii extinse averse abundente, de peste 25 de litri pe metru pătrat, însoţite de descărcări electrice şi rafale de vânt, posibil şi de căderi de grindină. În vest însă, se aşteaptă vreme frumoasă, iar probabilitatea ca trecător să cadă câţiva stropi de ploaie este destul de redusă. Regimul termic este mai plăcut în vest - sud-vest, se ating chiar 30 de grade în aceste zone. Cel mai răcoare este în depresiunile Carpaţilor Orientali, unde temperatura nu depăşeşte 24 de grade.

Duminică ploile se mută în jumătatea nordică a ţării. În sud abia după-amiază se adună norii şi cad câteva averse. Nu lipsesc nici condiţiile de grindină. Temperaturile sunt în uşoară creştere. 32 de grade se adună în termometre la Arad şi Timişoara, 28 sunt la Constanţa şi Focşani şi doar în Bucovina, maxima zilei nu depăşeşte 25 de grade, scrie RTV.
 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.