COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI, 5 octombrie 2010 - Cine beneficiaza de ajutoare alimentare din fonduri europene!

COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI, 5 octombrie 2010 - Cine beneficiaza de ajutoare alimentare din fonduri europene!

Pentru corecta informare a opiniei publice şi a instituţiilor de presă asupra derulării Planului European de Ajutoare către persoanele Defavorizate (PEAD) 2010, vă comunicăm următoarele:

Furnizarea de ajutoare alimentare, din fonduri europene, pentru persoanele defavorizate se află în al treilea an de derulare...

»Citeste tot articolul

Stiri

Traian Basescu: Au murit batrani la Dorohoi, asta poate spune ceva despre solidaritate!

Autor:  
Publicat: 09-07-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (2416)  

Traian Basescu: Au murit batrani la Dorohoi, asta poate spune ceva despre solidaritate!

Traian Basescu, prezent la TVR dupa sapte luni de absenta de la televiziunea publica, a vorbit despre inundatii, politica, presa, amintind de cateva ori numele orasului Dorohoi, spunand ca are dubii asupra promptitudinii cu care au actionat autoritatile la inundatiile din 28 iunie.

"Prima apreciere este ca autoritatile locale si centrale au actionat mai bine ca niciodata. Cea mai mare parte dintre victime sunt efect al propriilor neglijente sau a unor intamplari nefericite. Daca am dubii asupra corectitudinii autoritatilor locale este la Dorohoi. Am mari semne de intrebare. Foarte multi batrani au fost victime ale inundatiilor, iar la Dorohoi chiar in casa si-au pierdut viata si asta poate spune ceva despre solidaritate", a spus presedintele Romaniei la televiziunea publica.

Traian Basescu a adus din nou in discutie "functionarimea", despre care crede ca trebuie urgent redusa, pentru ca Guvernul sa isi indeplineasca sarcinile in termenul propus.

"Acest guvern trebuie sa corecteze cheltuielile cu aparatul bugetar, functionarimea (si salariatii MAI, si de la Sanatate si Agentii si administratii locale), si pensiile si ajutoarele sociale. In ceea ce priveste cheltuielile sociale, in primul rand trebuiesc taiate toate programele sociale care indeamna la nemunca. Cei din agricultura gasesc foarte greu zilieri, pentru ca ne-am obisnuit sa traim din banii care vin de la stat, avem venit minim garantat", a spus Traian Basescu.

Presedintele statului a vorbit si despre hotiile dintre beneficiari si angajati ai statului, facand referire direct la judetul Botosani, unde peste 100 de nevazatori figurau cu permis de conducere auto.

"Hotie facuta in tandem, beneficiar si functionar al statului. Avem 900.000 de pensii de invaliditate, cu o dublare aproape in ultimii ani. Pana in prezent s-au verificat 12.000 de dosare si s-a constatat ca 3.000 trebuiesc trimise la reexaminare. La Botosani, 118 nevazatori aveau permis de conducere desi aveau aviz de invaliditate", a conchis Basescu.

www.stiri.botosani.ro

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.