COMUNICAT APIA: In atentia fermierilor botosaneni!

COMUNICAT APIA: In atentia fermierilor botosaneni! Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Centrul judetean BOTOSANI, informeaza ca in perioada 1 martie – 25 martie 2013,in cadrul Campaniei de depunere a cererilor pe unitatea de suprafata SAPS 2013, fermierii botosaneni au depus 10.334 de cereri pentru o suprafata totala de 32.471 hectare,ceea ce  reprezinta 66 %  fata de cererile programate pentru aceasta...

»Citeste tot articolul

Stiri

Sute de pompieri, jandarmi si politisti mobilizati in zonele afectate de inundatii!

Autor:  
Publicat: 08-07-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (2247)  

Sute de pompieri, jandarmi si politisti mobilizati in zonele afectate de inundatii!

Botoşănenii afectaţi de inundaţiile produse la sfârşitul lunii iunie sunt ajutaţi în continuare de forţele Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Ministerului Apărării Naţionale să înlăture efectele intemperiilor.

Peste 200 de pompieri din Botoşani, Argeş şi Timiş au lucrat ieri în Dorohoi, Ibăneşti, Leorda şi Văculeşti pentru evacuarea apei nepotabile din 272 de fântâni, asanarea a 27 de beciuri, 7 curţi, 5 cămine apometre şi un subsol. Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului (ISU) Botoşani au ajutat cetăţenii să-şi evacueze bunurile din gospodării şi au monitorizat cursurile râurilor Prut, Jijia, Başeu şi afluenţii aferenţi.

Membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Flămânzi, Cristineşti, Darabani şi Brăeşti au asanat ieri, 63 de fântâni şi 3 beciuri de pe raza localităţilor menţionate anterior.

Peste 100 de familii din municipiul Dorohoi au fost ajutate de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, angajaţi MApN şi deţinuţi să-şi curăţe locuinţele de mâl, să-şi evacueze bunurile materiale, să-şi recupereze mobila sau materialele de construcţie şi să le transporte la rude sau în alte locuri puse la dispoziţie de autorităţile locale. Jandarmii şi cadrele MApN au lucrat la demolarea caselor. Poliţiştii, jandarmii şi poliţiştii de frontieră au acţionat şi pentru menţinerea ordinii publice, restricţionarea traficului auto în zonele calamitate şi pentru paza depozitelor de ajutoare. În total au lucrat 92 de poliţişti, 55 de jandarmi, 28 poliţişti de frontieră şi 95 de militari.

Ieri, prefectul judeţului Botoşani, Cristian Constantin Roman, a verificat toate depozitele de alimente destinate sinistraţilor. Acesta a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)şi Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) să verifice termenele de garanţie a produselor alimentare în scopul prevenirii toxiinfecţiilor alimentare.

Instituţia Prefectului Judeţul Botoşani a transmis o circulară tuturor primăriilor din judeţ care deţin utilaje (camioane şi buldoexcavatoare) să-i sprijine pe cetăţenii din municipiul Dorohoi la activitatea de demolare a locuinţelor. Acelaşi apel a fost făcut şi agenţilor economici din judeţ.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a făcut demersuri pentru aducerea în judeţul Botoşani a încă 31 de locuinţe modulare pentru cazarea temporară a oamenilor care au rămas fără case.

Până astăzi dimineaţă erau cazate în tabăra de sinistraţi 202 de persoane, dintre care 73 de copii, în 64 de module.


COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.