COMUNICAT DE PRESĂ - 30.04.2010

COMUNICAT DE PRESĂ - 30.04.2010 În legătură cu cerințele prevăzute de H.G. nr. 365/2010 privind sprijinul financiar acordat producătorilor de lapte grav afectați de criză

»Citeste tot articolul

Stiri

"Acum ne concentram pentru a le oferi oamenilor un acoperis!", a spus Emil Boc la Botosani!

Autor:  
Publicat: 08-07-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (3248)  


Foto: www.stiri.botosani.ro

Saptamana viitoare vor ajunge la Botosani primele materiale destinate reconstructiei caselor afectate de inundatii, premierul Emil Boc accentuand ca primariile trebuie sa identifice zonele neinundabile unde se pot ridica locuinte pentru sinistrati.

Totodata, la finalul sedintei Comitetului pentru Situatii de Urgenta, desfasurata la Institutia Prefectului Botosani, prim-ministrul Emil Boc a precizat ca se va incepe si inventarul scolilor afectate de inundatii, urmand ca Guvernul sa aloce apoi banii necesari lucrarilor de refacere.

Emil Boc a facut referire si la faptul ca banii de la Guvern vor fi acordati cu prioritate localitatilor din judetele care au suferit in urma inundatiilor, pentru refacerea infrastructurii.
 

 

 

 

 

 

 


Premierul a spus, in cadrul conferintei de presa, ca prioritatea Guvernului este, deocamdata, siguranta cetatenilor.

"In momentul de fata ne concentram pentru a le oferi oamenilor un acoperis deasupra capului, in locuinte modulare, sa rezolvam cu materialele de constructie si sa avem grija de persoanele evacuate. Imediat ce vremea se va stabiliza vom trece la reconstructia caselor, cu materiale de la Guvern", a declarat Emil Boc.

Seful Guvernului nu a fost in masura sa inainteze o suma necesara pentru reconstructii, mentionand ca valoarea se va cunoaste abia dupa evaluarea pagubelor.

"La sfarsitul evaluarii pagubelor va vom face cunoscut ce sume poate aloca Guvernul, in functie de resursele pe care le avem. Asa cum am spus inca de la inceputul acestor necazuri, din putinul pe care il avem la bugetul de stat, vom sprijini pe cei care au suferit in urma inundatiilor", a declarat Emil Boc.

Tot in sarcina statului cade insa si refacerea institutiilor ale caror sedii au fost afectate de inundatii, Emil Boc facand precizarea ca in perioada imediat urmatoare se va face un inventar al scolilor care au nevoie de ajutorul statului pentru a primi elevii in conditii de siguranta in anul scolar viitor.

 

 

"Fiecare, in limita competentelor necesare, va asigura refacerea infrastructurii dupa inundatii. In privinta statului si a autoritatilor noastre, este obligatia noastra sa ne reparam institutiile. Populatia trebuie sa fie sprijinita in acest moment cu materiale de constructie, in rest e treaba statului sa-si repare sediile sau institutiile care au suferit in urma inundatiilor", a mentionat prim-ministrul.

In privinta resurselor financiare, Emil Boc a mentionat ca banii vor fi atrasi si din alte surse. "Vom incerca sa luam intai banii de acolo de unde ii putem lua mai usor, de la bunuri, de la servicii, de la combustibilii nenecesari desfasurarii activitatilor, de la deplasari, de la alte cheltuieli materiale si, evident, si unele lucrari de infrastructura probabil vor fi afectate de rectificarea bugetara datorita nevoii de a avea bani suplimentari . Dar prioritizarea se va face in Guvern cu fiecare ministru in parte", a conchis premierul. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.stiri.botosani.ro

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.