APIA Botoşani: În atenţia operatorilor care achiziţionează lapte!

APIA Botoşani: În atenţia operatorilor care achiziţionează lapte!  Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Centrul judetean Botosani, informează operatorii care achiziţionează lapte, precum şi producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe că, în perioada 1...

»Citeste tot articolul

Noutati in Agricultura

Ministerul Agriculturii şi Garda Financiară au declanşat operaţiunea Silozul

Autor:  
Publicat: 04-07-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (4423)  

Ministerul Agriculturii şi Garda Financiară au declanşat operaţiunea Silozul

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (DADR), alături de reprezentanţi ai Inspectoratului General de Poliţie, ai Gărzii Financiare şi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA au declanşat un planul de acţiune anti-evazionist pe filiera cerealelor. Operaţiunea care poartă numele de cod SILOZUL are drept obiectiv prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, depozitării, comercializării produselor cerealiere şi a produselor procesate din cereale.

Funţionari ai celor cinci instituţii au constituit echipe mixte de control în vederea verificării modului de respectare a legislaţiei care reglementează piaţa pe filiera cerealelor.

Controalele au fost efectuate la agenţi economici, persoane fizice şi juridice care recoltează, valorifică, transportă, achiziţionează, depozitează sau/şi comercializează cereale şi produse procesate din cereale, la nivelul tuturor judeţelor şi a municipiului Bucureşti.

Astfel, conform datelor centralizate la MADR, în perioada 18 – 24.06.2010 au fost efectuate 454 controale, ocazie cu care au fost verificate 854 de mijloace de transport. Pentru neregulile depistate s-au aplicat 14 avertismente scrise, 231 amenzi, în valoare de 334.690 lei, în majoritatea judeţelor, după cum urmează:

* 47 contravenţii pe Legea 12/1999 republicată;
* 3 contravenţii pe OUG nr.93/2009;
* 4 contravenţii pe OG nr.12/2006;
* 2 contravenţii pe Ordinul nr.357/2003
* 161 contravenţii pe alte acte normative.

În cadrul acestor acţiuni au fost confiscate 3 mijloace auto conform OUG 93/2009 şi s-au retras/ anulat 5 autorizaţii de depozit.

Pentru neevidenţierea, cerealelor, produselor finite şi a materiilor prime în actele contabile, precum şi la transportul produselor s-au confiscat următoarele: grâu de consum 2,6 tone, orz 69,58 tone, rapiţă 69 tone, în valoare de 77392 lei, precum şi alte produse (pâine, făină) 6,76 tone, din care în judeţul Mureş, cantitatea de făină de 5,94 tone, în valoare de 6528 lei.

În judeţul Constanţa au fost constatate 2 infracţiuni, fiind implicate 2 persoane, iar valoarea prejudiciului estimat în dosare penale este de 785.000 lei. De asemenea, în judeţele Brăila şi Tulcea au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 64.075 lei.

Sursa: recolta.eu

 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.