COMUNICAT DE PRESĂ - 29.04.2010

COMUNICAT DE PRESĂ - 29.04.2010 Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – Centrul Județean Botoșani anunţă că, în perioada 28 aprilie - 31 mai 2010, crescătorii de ovine/caprine pot solicita Plata Naţională Directă Complementară pentru sectorul zootehnie.

»Citeste tot articolul

Avertizari

De doua zile, echipajele ISU monitorizeaza acumularea Catamarasti

Autor:  
Publicat: 04-07-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (3016)  

De doua zile, echipajele ISU monitorizeaza acumularea Catamarasti

Pompierii, împreună cu jandarmii, poliţiştii, poliţiştii de frontieră, militari ai UM 01189 şi 01251, membri ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă au acţionat şi sâmbătă, 3 iulie 2010, pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor în zonele afectate.

Peste 100 de pompieri din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ajutaţi de colegii din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din Timiş şi Argeş, au scos apa nepotabilă din 306 fântâni de pe raza localităţilor Dorohoi, Broscăuţi, Hilişeu Horia, Lozna, Cândeşti, Vlăsineşti şi Răuseni, au evacuat apa din 53 de beciuri (Hilişeu Horia, Lozna, Cândeşti, Dorohoi, Vlăsineşti), au asanat 22 de gospodării (Dorohoi şi Răuseni) şi au evacuat bunurile materiale din 2 locuinţe afectate de alunecările de teren din localitatea Broscăuţi. Pompierii au lucrat ieri şi la amenajarea taberei de sinistraţi. Până în prezent au fost distribuite 12 locuinţe modulare unui număr de 37 de persoane. Se lucrează pentru alimentarea cu energie electrică şi apă a locaţiei.

În aceeaşi zi, la Dorohoi, jandarmii au acţionat pentru scoaterea mâlului din 20 de locuinţe, a bunurilor materiale din alte 33 de locuinţe şi 50 de anexe aflate în pericol de a se prăbuşi, au reparat gardul a 5 gospodării.

Militarii din cadrul UM 01189 şi UM 01251 au intervenit sâmbătă pentru scoaterea mâlului şi a bunurilor materiale din 38 locuinţe aflate în pericol de a se prăbuşi. O parte din bunurile evacuate au fost transportate cu ajutorul autocamioanelor din dotarea acestor unităţi militare fie la rudele sinistraţilor, fie în alte locaţii de pe raza municipiului Dorohoi.

Poliţiştii şi poliţiştii de frontieră au acţionat pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, paza bunurilor din locuinţele afectate de inundaţii, pentru paza punctelor de colectare a ajutoarelor şi pentru fluidizarea şi dirijarea traficului rutier. În municipiul Botoşani, pe strada Pacea, a fost interzisă circulaţia pe o porţiune de drum afectat de alunecările de teren. Circulaţia este restricţionată parţial şi pe podul Buhai din municipiul Dorohoi. De menţionat este faptul că nu au fost reclamate furturi din locuinţele cetăţenilor afectaţi de inundaţii.

Forţele angrenate în înlăturarea efectelor inundaţiilor au participat şi la descărcarea tirurilor cu ajutoare sosite în municipiul Dorohoi. Alţi angajaţi ai I.S.U. Botoşani participă, alături de alţi specialişti, la evaluarea pagubelor produse de inundaţii.

O echipă din cadrul I.S.U. Botoşani monitorizează de mai bine de 48 de ore acumularea Cătămărăşti, precum şi localităţile aflate în aval de aceasta, respectiv, Botoşani, Răchiţi, Stăuceni şi Băluşeni. Pompierii supraveghează şi zonele unde s-au produs alunecări de teren, respectiv localitatea Mihai Eminescu. Acolo unde se va impune, se va lua măsura evacuării persoanelor din locuinţele afectate.

La ora 11.00, râul Prut măsura în aval de Stânca 450 cm, cu 75 cm peste cota de pericol, fiind în scădere.

Jijia, la Hlipiceni, avea la aceeaşi oră 458 cm, cu 8 cm peste cota de pericol, fiind tot în scădere.

La acumularea Stânca – Costeşti nivelul apei scade.

Măsurile instituite în vederea gestionării inundaţiilor în judeţul Botoşani se menţin până când cotele vor scădea sub pragurile de pericol.


Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ale I.S.U. Botoşani

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.