COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI, 5 octombrie 2010 - Cine beneficiaza de ajutoare alimentare din fonduri europene!

COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI, 5 octombrie 2010 - Cine beneficiaza de ajutoare alimentare din fonduri europene!

Pentru corecta informare a opiniei publice şi a instituţiilor de presă asupra derulării Planului European de Ajutoare către persoanele Defavorizate (PEAD) 2010, vă comunicăm următoarele:

Furnizarea de ajutoare alimentare, din fonduri europene, pentru persoanele defavorizate se află în al treilea an de derulare...

»Citeste tot articolul

Stiri

Locuitorii comunei Sendriceni au nevoie de apa potabila, fantanile fiind poluate!

Autor:  
Publicat: 04-07-2010
Video (0)   Foto (0)   Comentarii (0)   Vizualizari (2909)  

Peste 100 de gospodarii, 70 case inundate si cinci poduri rupte in comuna Sendriceni! "Am vorbit cu cineva sa aduca macar apa, 100 de baxuri de apa la oameni pentru ca toate fantanile sunt poluate, si am sa o platesc ulterior. Pentru altceva nu avem bani", spune primarul comunei.

In noaptea de luni spre marti, comuna Sendriceni a fost grav afectata de inundatii, dupa ce raurile si paraiele ce strabat localitatea au iesit din matca, inundand toate satele din comuna Sendriceni, cu exceptia unui singur catun, si anume Pascari.

Potrivit informatiilor furnizate de primarul comunei Sendriceni, Petrica Nistor, noaptea trecuta au fost inundate 70 de case, 110 gospodarii inundate si cinci poduri avariate.

"Acum suntem la evaluarea pagubelor, sa vedem casele inundate. Am format doua echipe ale Comitetului pentru Situatii de Urgenta al comunei Sendriceni ca sa mearga sa vada stadiul caselor inundate si sa vada si culturile afectate. Aseara am avut foarte mari probleme, dar vad ca apa a inceput sa se retraga, fiind vorba de raul Buhai, paraul Intors si paraul Ghilea, care strabat comuna Sendriceni si se reunesc la Dorohoi, la podul Buhai", a declarat Petrica Nistor, primarul comunei Sendriceni.

Totodata, noaptea trecuta au fost evacuate 60 de persoane, care au fost adapostite la rude, nefiind nicio persoana ranita sau decedata in comuna Sendriceni.

"Am avut 60 de persoane evacuate care sunt acum la rude, nu am avut decese, animale moarte. Deocamdata nu am disponibilitatea financiara de a-i ajuta pe oameni, am vorbit cu cineva sa aduca macar apa, 100 de baxuri de apa la oameni pentru ca toate fantanile sunt poluate, si am sa o platesc ulterior. Pentru altceva nu avem bani. Toata comuna Sendriceni a fost afectata de ape, in afara de catunul Pascari, care nu a fost afectat. Avem si cinci poduri stricate complet, luate de apa si nu stiu cum sa fac ca lumea nu are cum iesi cu animalele, cu carutele", a adaugat primarul comunei Sendriceni.
 

Sursa: www.stiri.botosani.ro

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.