Comunicat de presa APIA - 24.06.2010 : Control la cererile de finantare depuse de crescatorii de animale!

Comunicat de presa APIA - 24.06.2010 : Control la cererile de finantare depuse de crescatorii de animale! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) -  Centrul Județean Botoșani efectuează controlul administrativ pentru toate cele 1.747 de cereri depuse de crescătorii de ovine/caprine şi un control la faţa locului, respectiv supracontrol, pentru 165 de exploataţii pentru care s-a solicitat Plata Naţională Directă Complementară (CNDP).

Astfel,...

»Citeste tot articolul

Evenimente

Bilanţ cu plus la Agraria 2010

Autor:  
Publicat: 28-06-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (3970)  

Bilanţ cu plus la Agraria 2010

300 de firme din 13 ţări
Deschiderea a avut loc în prezenţa preşedintelui Camerei de Comerţ şi de Industrie Cluj, Ştefan Dimitriu, a primarului municipiului Cluj, Sorin Apostu, şi a personalităţilor locale şi din străinătate, dar şi a celor pentru care s-a organizat acest târg: fermierii. Ei au putut achiziţiona de la cele 300 de firme venite din ţări precum Austria, Ungaria, Germania, Italia şi Polonia de la maşini şi utilaje agricole, la pesticide, seminţe, fertilizatori, la animale de rasă şi păsări, până la maşini, echipamente, tehnologii pentru industria de morărit şi panificaţie, pentru industria prelucrării cărnii sau pentru industria prelucrării laptelui s.a.
Începând cu a 16-a ediţie, Agraria a beneficiat de suportul Societăţii Germane pentru Agricultură – DLG, care, la nivel mondial, reprezintă fundamentul pentru inovaţiile şi progresul în sectorul agro-alimentar. DLG a fost partener strategic al Agraria 2010, ceilalţi parteneri oficiali fiind NHR Agropartners şi Schonatl Schul Impex. „Ca în fiecare an, firma noastră a participat cu unul dintre cele mai mari standuri la expoziţia Agraria, unde am fost şi partener oficial. Standul nostru a fost vizitat de numeroşi clienţi interesaţi în achiziţia de maşini şi utilaje agricole performanţe, atât în leasing cât şi în cadrul programului FEADR. La cea de-a 16-a ediţie am adus ultimele noutăţi în materie de tractoare, combine şi utilaje agricole. În speranţa că Agraria 2010 a fost un târg de succes şi s-a încheiat favorabil pentru fiecare dintre dumneavoastră, mulţumim pentru participare celor care ne-au vizitat şi celor care au participat alături de noi şi vă aşteptăm la ediţia următoare “, ne-a spus la încheierea târgului Florin Ţâmpu, marketing manager NHR Agroparteners SRL.
De altfel, toţi expozanţii cu tradiţie – Agrocomerţ Holding SA, Maschio Gaspardo, Tadis Agro, Ipso sau Munax – au fost prezenţi la ediţia din acest an a târgului clujean, care a sfidat criza. Pe lângă aceştia, au fost şi firme venite în premieră, pentru care Agraria a fost un succes. „Este pentru prima dată când suntem prezenţi la acest târg şi suntem foarte mulţumiţi. Am avut numeroşi vizitatori şi mai bine de 30% dintre ei vor deveni clienţii noştri “, a declarat Balint Peter, de la firma Impar care se ocupă de comercializarea anvelopelor pentru autoturisme, camioane agricole şi industriale, accesorii auto, cosmetice auto, lubrifianţi şi acumulatori.

Mai bine mai ieftin decât deloc
Dar dacă în alţi ani fermierii căutau cu precădere produse de calitate, anul acesta preţul a fost cel care a dictat preferinţele lor. „Comparativ cu acum doi ani, de exemplu, când căutau calitatea, fermierii se uită acum prima dată la preţul produselor “, a mai spus Balint Peter. „Mulţi agricultori preferă să cumpere sămânţă mai ieftină, chit că e şi mai proastă. Li se pare că economisesc acum 100 de lei, dar de fapt pierd 500 de lei la recoltare “, a afirmat şi Bogdan Pop, director de vânzări Transilvania pentru Saaten Union.

Prima expoziţie de bivoli
Tot la Agraria a avut loc şi prima expoziţie de bivoli din România, organizată de Asociaţia Crescătorilor de Bivoli din Transilvania, în încercarea de a revigora acest sector economic. „Celor care au vizitat standul nostru le-a fost făcută o scurtă prezentare a activităţii desfăşurate de firma noastră, precum şi a activităţii asociaţiei, a avantajelor înscrierii în această asociaţie şi a avantajelor principalelor producţii obţinute de la bubaline “, ne-a declarat Călin Zanc, preşedintele asociaţiei. Participarea din acest an a făcut parte dintr-un proiect mai amplu al Global Distribution Group, organizat în colaborare şi cu sprijinul Băncii Mondiale.
Asociaţia a mai organizat la Cluj şi simpozionul „Actualitate în creşterea bivolului românesc “, cu scopul de a oferi participanţilor o perspectivă reală asupra situaţiei acestui animal, în condiţiile în care efectivele de bivoli sunt în continuă scădere în ultimii ani. „Specialiştii prezenţi la seminar au subliniat că bivoliţele dau cel mai bun şi hrănitor lapte, însuşiri care, în România, nu sunt apreciate pe măsură, deşi specia întruneşte o valoare biologică inestimabilă “, a adăugat Călin Zanc.
La sfârşitul seminarului, a fost organizată expoziţia-concurs cu cele mai frumoase exemplare de bivoli din trei judeţe, adică Cluj, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud, la 3 categorii de concurs, premiul cel mare constând într-un sistem de muls mobil acordat celei mai apreciate bivoliţe.

Sursa: Gazea Fermierului

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.